Erulaş, resmen adaylığını açıkladı!

Rüstempaşaspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan ve Elazığ Amatörü'nde büyük takdir kazanan Hamit Erulaş, 16 Haziran'da yapılacak olan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurulu'nda Başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Erulaş, resmen adaylığını açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ Amatörü’nün yakından tanıdığı Rüstempaşaspor Kulübü Başkanı Hamit Erulaş, 16 Haziran’daki Elazığ ASKF Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Double Tree By Hilton’da önceki gün düzenlenen basın toplantısında kameralar karşısına geçen Erulaş, hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri tek tek açıklayarak, amatörde faaliyet gösteren 87 kulübü ziyaret edeceğini söyledi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’yla görüştüğünü ve kendisinin tarafsız olduğunu dile getiren Hamit Erulaş, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı yapmış olan eski isimlere şükranlarını sundu.

Basın toplantısında Erulaş’ın açıklamaları şöyle;

“AMAÇ GÜÇLÜ ASKF, GÜÇLÜ AMATÖR”

Bu sürede beni yalnız bırakmayan güzide basın mensuplarına, abilerime, kardeşlerime bu davete icabet ettikleri için çok teşekkür ederim. Burada toplanmamızın amacı Elazığ Amatör Spor Kulüpleri genel başkanlığına adaylığım ve projelerimiz hakkında bilgilendirme toplantısı. Öncelikle projelerden bahsetmek istiyorum. Yani amaç güçlü ASKF güçlü amatör. Projelerimizin ilki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle görüştük. Gençlik Merkezi Sentetik sahadaki mevcut tribün ve karşıya yapılacak yeni tribünlerin alt bölmeleri odalar bölümünde yapılıp bütün kulüplere tahsis edilecek ve odaların anahtarları kulüplere teslim edilecek. Bu çok büyük bir eksiklikti amatörde. Bende başarılı bir kulübün başkanıyken bu eksiklikleri gördüm. Yerinde tespit ettik. Bizim bir soyunma odamız bile yoktu. Bir soyunma kabinimiz bile yoktu. Hiçbir şeyimiz yoktu. Bir mahalle olarak Elazığ'da bu başarıyı yakalarken Elazığ'ın genelinde bu başarıyı yakalamak için güçlü bir ekiple, bu işe gönül vermiş bir ekiple yola çıktık ve bu projelerimizi hayata geçirmede ne kadar güçlü ve idrak sahibi bir ekip olduğumuzu zaman içerisinde tüm Elazığ halkı buna şahit olacaktır.”

“2 ÖNEMLİ PROJE”

“Mevcut Amatör Spor Kulüpleri federasyon binasındaki odalarımızdan BAL Ligi kulüplerine tahsis edilecek ve maç önceleri kampa alınacak odalar şeklinde düzenlenecek. Kulüplerimize maddi destek anlamında sponsorluk anlaşmaları yapılacak. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz var. Bunları da birkaç güne kadar zaten açıklayacağız. Yani ASKF'yi sponsorlarla devam ettireceğiz. Bu sponsorların hepsi Allah nasip ederse kulüplerin üzerinden birçok yükü alacak. ASKF binasına minibüs alacağız. Bu minibüsle bütün futbol takımları olsun, salon sporları olsun, il dışına gidecek branşlar olsun, amatör mahalle futbol takımları olsun minibüslerden faydalanabilecek. Sporium'un üst tarafında yapılacak olan sentetik sahanın yanına 2 adet daha saha yapılması için gerekli görüşmeler yapılıyor zaten. Onlarla da ilgili gerekli adımlar atılacak. Elazığ'da ki başarılı antrenörler ödüllendirilecek. TÜRFAD'la imkanlar oluşturulursa hepsi dışarıya antrenörlük kursu için ülke dışına göndermenin planlarını yapıyoruz. Spor yapmayan, futbol oynayamayan çocuk kalmasın adı altında mahallelerimizde turnuvalar yapacağız. Ben Rüstempaşaspor'da 236 tane lisans çıkardım. 2005-2006-2007 doğumlulara da çıkardım. Yani biz bunu kısa zamanda Rüstempaşaspor'da elde ettik bir buçuk senede. 2 sene üst üste namağlup şampiyon olarak BAL Lig'ine katıldık.”

“GENÇLERİN DURUMU İÇLER ACISI”

“Bütün kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik kriz bizi de vurdu ve katılmama kararı aldık. Üzüldük, yıprandık. Zaman içerisindeki bütün eksiklikleri gördük ve bu eksikliklere yerinde müdahale etmek için bugün ASKF adayıyım. Bunu canı gönülden istiyorum. Hizmet etmek için istiyorum. Yani Elazığ'da ki sporun düştüğü durum içler acısı. Yani amatöre baktığın zaman bir Elaziz Belediyespor'a bile baktığın zaman bir çim sahası yok. Elazığspor'un sahası yok. İnşallah kurtarırız ama herhalde büyük bir ihtimal kümeye düştük. Amatör takımlara  bakıyorsun. Geçen sene 20 takım vardı. 2 BAL Ligi takımı vardı. Bugün 6 takım yok oldu, 2 BAL Ligi takımı yok oldu. 8 takım yok oldu. 14 takıma düştü. Son haftalara baktığın zaman artık daha rakipler kendi aralarında sahaya çıkmamaya başladılar. Normalde her hafta amatörde 7 hafta varken, 7 maç oynanırken 2 maç oynandı, 3 maç oynandı. Tamamen yerlerde, salon sporları tamamen yerlerde. Gençlerin durumu içler acısı. Yani Elazığ'da genel anlamda sporun düştüğü durum içler acısı. Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğüyle sürekli beraber çalışacağız. Toparlayıcı olacağız yıkıcı olmayacağız.”

“İNSANLARI SPORA DOYURACAĞIZ”

“İnsanların üzüldükleri, eksikliklerini gördükleri yerlere parmak basacağız. Düşün müsabakalarda ambulans yok. Ben bir maça gittim topçunun kolu kırıldı. Ambulans gelene kadar zaten kol kırılır yen içinde kalır oldu. Bir ambulans yok. Yani ambulans sorununu çözeceğiz. Kulüplerimizin sezon başında transfer aktarma bedellerinde yani tamamı olmama kaydıyla belli bir kısıtlı sayıda 5 veya 6 lisans anlamında sponsorluklarla bunları yürüteceğiz ve kulüplere yardımcı olacağız lisans çıkarma konusunda. Amatör Spor Kulüpleri Spor Yöneticileri ve sporcuların geneline profesyonel maçlarda yer vereceğiz. Bunları profesyonel maçlarda izleme imkanını sağlayacağız. Tüm başarılı sporcularımız ödüllendirilecek. Şampiyon sporcuların Elazığ'a alınmaları yönünde destekler sağlanacak. Yani seçilmeniz halinde yılın belirli aylarında Elazığ'ın belirli sporcularıyla turnuvalar düzenlenecek. Onları onurlandırmak için gerekli ne varsa yapılacak. Üniversite ile işbirliği yapılarak başarılı sporcularımıza pedagolojik ve psikolojik eğitim verilmesi sağlanacak. Bu konuda da görüşmelerimiz çok olumlu yönde devam ediyor. Veteranlar ligini düzenleyerek her yıl veteranlar karması oluşturup ülkemizin en önemli futbol organizasyonlarında temsil edilmesi sağlanacak. Elazığ'da daha önce hiç olmamış bir çok spor branşı kulüpler desteklenerek, yönlendirerek bu yönde akım sağlayacağız. İnsanları spor anlamında doyuracağımıza kendi adıma söz veriyorum.”

“87 KULÜBÜ ZİYARET EDECEĞİZ”

“Ben ekibimle yola çıkarken abilerimden bu işe gönül verdim dediğim zaman kendi istifa mektubumu hepsinin önüne koyacağım. Bugün verdiğim herhangi bir sözü  veya yapmak için, bu koltuğa gelmek için yapacağımız bu projelerde bir eksiklik veya herhangi bir şekilde sözümüzü yeme durumunda kesinlikle makamı işgal etmem. Yani yapımı az çok eşim dostum bilir. Yapmam yani. 1 tek kulübün ASKF'den şikayeti olsun ben yine yapmam bu işi. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Yabancı ülkelerden amatör takımları davet edeceğiz. Bizim kendi amatör branşlarımızla turnuvalar düzenleyeceğiz. Yani Elazığ'da sporu ayağa kaldırmak için elimizden gelenin bir tık fazlasını yapacağımıza ben kalbi gönülden inanıyorum. Elazığ halkıda inansın.  Elazığ'da spora gönül vermiş herkes inansın. Allah nasip ederse Pazartesi günü ilçelerden başlayarak 87 kulübümüzü ziyaret edeceğiz. Derdimizi onlara anlatacağız. Haziran'ın 16'sında Pazar günü yapılacak seçimler için gerekli desteği bulduk. O desteklerinde peşinden gitmeye tekrar devam edeceğiz.”

“ŞAHİN BAŞKAN ÖZELLİKLE VURGU YAPTI”

“Şuna vurgu yapmak istiyorum özellikle bütün başkanlara teşekkür ederim. Mustafa Çarsancaklı'ya, Zakir Özbey'e , Hamza Sorgucu'ya, Mehmet Ali Tan'a ve son olarak Şahin Şerifoğulları başkana. O da Elazığ'ımıza Belediye Başkanı oldu. Allah onunda işini gücünü rast getirsin. Ben geçen kendisiyle görüştüğüm zaman bana bu konuda taraf olmayacağını ne var olan yönetimle ne benle hiçbir şekilde taraf olmayacağını, seçilenle çalışmaya var olduğunu söyledi. Yani herhangi bir kulüp hiç kimsenin adını da kullanmasın Şahin Başkan buna özellikle vurgu yaptı. Diyorum ya yani şuanda biz boş bir makama sahibiz. Ora seçilmişlerin yeri, atanmışların yeri değil. Allah nasip ederse 16 Haziran'da seçilmiş kadroyla beraber Elazığ'da sporun önünü açacağız.”