ERDOĞAN'IN ZİYARETİ BÜYÜK FIRSAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası hak sahipleri için TOKİ tarafından yapılan konutların bir kısmının anahtar teslim töreni için 23 Eylül Çarşamba günü ilimize geliyor.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ BÜYÜK FIRSAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca belki de  çok ziyaret ettiği ve çok önemsediği bir şehir Elazığ. 1980’li yıllarda Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak Hürriyet meydanında düzenlenen mitingden sonra onlarca kez bu şehri ziyaret etmiş ve gönül bağını hiç koparmamış bir siyasetçi olan Erdoğan’ın bu sevgisinin şehre yansıyan hizmetleri oldu.

Elazığ halkı Erdoğan’ı her zaman umut kapısı olarak gördü. Elazığ, tüm samimiyeti ve içtenliği ile hemşerimiz Fatih Kısaparmak’ın dizeleriyle seslendi Erdoğan’a..

“Sen yoksun ya sanki yarım kalmışım

Sen yoksun ya çıldırmış bunalmışım

Sen yoksun ya hep bu şarkıyı çalmışım

Sen neredesin?”

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek bu ziyareti ilimiz siyasileri ve yöneticilerinin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın,  Elazığ’ın sorunlarını ve halkın gündemini yetkililerden dinleme konusuna özel bir zaman ayıracağı ve sorunların çözümü için ilgili bakanlara talimat vereceğini biliyoruz.

23 Eylül, şehrimiz için bir dönemi noktası olacaktır. Depremin yaralarının sarılması yanında şehrin ekonomik hayatının canlanması amacıyla başta teşvik yasası olmak üzere sıkıntı yaşanan tüm problemlere çözümler çıkacaktır bu ziyaretten.

Ancak sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten siyasetçilerimiz, yöneticilerimiz ve bürokratlarımız, sorunla birlikte en az iki alternatifli çözüm planlarını da hazırlamalı ve bu konuda derslerini iyi çalışmalıdırlar.

Sorunu aktarmakla birlikte çözüm önerileri bulmak da bürokratların görevi olmalıdır. Ve bu çözümlerde kanun, yasa ve yönetmeliklerin ne dediğinden çok halkın ne dediğine kulak kesilmelidir.

O zaman gün dersimize çalışmak ve talebelerimizle birlikte çözüm önerilerimizi de hazırlamak günüdür.