Elazığspor'un yeni belası Sarpong!

Av. Yakup Kızılkaya, Bordo-Beyazlı camiayı büyük tedirginliğe düşüren açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı

Elazığspor'un yeni belası Sarpong!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’de her anlamda sıkıntılar yaşayan ve FIFA ile TFF nezdinde futbolcu dosyalarına ilişkin hukuk mücadelesini sürdüren Tetiş Yapı Elazığspor, önceki akşam yeni bir sarsıntı yaşadı. Geçtiğimiz sezon bordo-beyazlı formayı giyen Jeffrey Sarpong’un alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA’ya yaptığı başvuru 25 Ekim’de görülecek. Bordo-Beyazlı ekibimiz bu tarihe kadar ödeme gerçekleştirmediği takdirde eksi puan cezaları ve küme düşürülmeye kadar gidecek cezalara çarptırılacak.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Av. Yakup Kızılkaya önemli değerlendirmeler yaptı. Kızılkaya’nın mesajı şöyle;

“16 Eylül 2018 tarihinde Sarpong ve Hora dosaları hakkında Elazığspor yönetimini tüm samimiyetimle uyarmış ve acilen önlemler almaları gerektiğini belirtmiştim. Ancak uyarılarım hiçbir şekilde dikkate alınmadı. FIFA’dan bugün aldığımız yazıya göre Sarpong dosyası 25 Ekim’de karara çıkacak. Çıkacak kara ile Elazığspor 2 dönem transfer yasağı ile karşı karşıya kalacaktır. Sarpong’un Elazığspor’a karşı olan tutumu bugün gelinen noktada 1 ay öncesinden çok daha fazla. Maalesef ki Elazığspor hayati derecede kritik bir 7 günün içine giriyor. 7 gün sonunda ya bu dosya çözülecek ya da kulüp geri dönüşü olmayan 2 dönem transfer yasağı cezasını alarak varlığını çok büyük bir tehlikeye atacaktır. Kararın ardından kısa süre içerisinde -6 puan ve küme düşme cezaları da söz konusu olabilecektir. Tüm Elazığspor camiasına saygılarımla.”