ELAZIĞLI KAYMAKAM KAZEZ'DEN ANLAMLI PROGRAM

Başak Meral Gündüz/ Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Kaymakamı Elazığlı hemşerimiz Harun Kazez, Gazilerin onuruna Tağar Çayı kıyısında kahvaltı programı düzenledi.

ELAZIĞLI KAYMAKAM KAZEZ'DEN ANLAMLI PROGRAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal rütbesi ve Gazi ünvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül sabahı Çemişgezek Hükümet konağı önünde düzenlenen resmi törende, gaziler günü kutlandı.

Hükümet konağı önünde düzenlenen programda; Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından, Kaymakam Kazez, makam aracını kullanmayıp Gazilerle aynı servis aracıyla  Tağar çayı kıyısında düzenlediği kahvaltı programına geçti.

Gazilerle yakından ilgilenen Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez,  ülkenin bölünmez bütünlüğüne değinerek, bayrağın ilelebet dalgalanması uğruna, vatan uğruna can, kan veren şehit ve gazilere her zaman borçlu olduklarını belirtti.

Gazilerle kahvaltıda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşdıklarını söyleyen Kaymakam Kazez, “Düşmana karşı Kurtuluş Savaşımızda, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'de, El Bab'ta, yurt içinde vatan için ölümü göze alan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak,  gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Bugün millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Gazilerin duydukları memnuniyetlerini ifade ettiği Gaziler Günü programına; Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Çelebi, Kamu Kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.