ELAZIĞLI BAŞKAN'DAN BÜYÜK HİZMETLER

Erkan BAY/Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atandıktan sonra önemli çalışmalara imza atan Elazığlı hemşerimiz Cumali Atilla, hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

ELAZIĞLI BAŞKAN'DAN BÜYÜK HİZMETLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Elazığlı hemşerimiz  Cumali Atilla yaptığı çalışmalar ile büyük takdir kazanıyor.

İLK İCRAATI SEVİNDİRDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki vermek amacıyla belediye yönetimi tarafından yaklaşık 8 gün boyunca, Diyarbakırlı vatandaşlara ulaşım hizmeti verilmedi. Cumali Atilla’nın Kayyum olarak atanmasının ardından ilk icraatı ulaşımda yaşanan sıkıntıyı gidermek oldu. Belediye yönetimince alınan karar ile belediye otobüsleri yolculara ücretsiz hizmet vermeye başladı.

MAKAM ODASINA ATATÜRK VE ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINI ASTI

Gültan Kışanak’ın yerine gelen Cumali Atilla,makam odasına Atatürk portresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını astı. www.diyarbakir.bel.tr adlı internet sayfası yapılan düzenleme ve bakımın ardından yeniden açıldı. Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce olarak hizmet veren internet sitesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Attila, “Başkan” olarak tanıtılırken Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık gibi birçok sayıda kurumun internet sitelerine giriş için link verildi.

DİYARBAKIR’A KENT MEYDANINI KAZANDIRDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 67 bin metrekarelik alan üzerinde inşası devam eden Kent Meydanı’nı hayata geçirdi.

ELAZIĞ CADDESİ’NE TOPLAM 33 BİN TON SICAK ASFALT

Göreve geldikten sonra Başkan Cumali Atilla’nın en fazla önem verdiği konulardan bir tanesi de asfaltlama çalışmaları oldu. Özellikle Elazığ caddesine toplam 33 bin ton sıcak asfalt sererek çalışmaları tamamladı. 

ÇOCUKLARIN CUMALİ AMCASI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, parklarda eskiyen, kırılan ve kullanılacak durumda olmayan çocuk oyun grupları ve fitnees aletlerini yenileme çalışmaları sürüyor.

Yenileme işleminde ekipler, Koşuyolu Parkı, Anıtpark, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Şemse Alak Parkı, Şehitlik Kadın Toplum, Çölgözeli ve Afet Konutları’nda yer alan çocuk oyun grupları ile fitnes aletlerinin bulunduğu alanlarda alt temel oluşturma çalışmalarına başladı. Tüm parklarda alt temel oluşturma çalışmalarının paralel bir şekilde başladığı alanlara, herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için beton zemin üzerine 18 mm EPDM ve 7 mm dökme kauçuk serilecek. 

432 KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Kayyumun büyük önem verdiği konulardan bir tanesi de istihdamı artırmaya yönelik hamleler.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) kapsamında farklı branşlarda açılan kurslardan 432 kişi faydalandı.

İlk dönem mezunlarını veren DİSMEK tekrardan “Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Şal İşlemeciliği (Mekikli Dokuma) ve Aşçı Çıraklığı” kurslarını tekrardan açtı. Açılan 5 kursta kadın ve erkek olmak üzere 125 kursiyer eğitimlerine devam ediyor.

4 BİN 270 KİŞİ RAHATÇA YOLCULUK YAPIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Bismil ilçesi arasındaki 9 kırsal mahalleyi kapsayan yeni bir toplu ulaşım güzergahı oluşturdu. Ulaşım hizmetinin başladığı güzergahtan 4 bin 270 vatandaş faydalanıyor. Yeni güzergâhta toplu ulaşım hizmeti 14 Ağustos’tan itibaren başlarken, mahallelerde yaşayan vatandaşların hastane, eğitim, sağlık ve ticari ihtiyaçları ile şehir merkezlerine ulaşımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan yeni güzergah hizmete girdi.

VATANDAŞLARA KAPISI HER ZAMAN AÇIK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Mesafede herkese eşitiz, kapımız tüm vatandaşlarımıza açık." diyerek vatandaşların büyük beğenisi kazandı.

Beyaz Masa’da halkla buluşarak sorunlarını dinleyen Atilla için vatandaşlar,’’ Diyarbakır'da ilk defa bir belediye başkanı beyaz masada halkla bir araya geliyor. Cumali Başkanımıza sürekli ulaşabiliyoruz. Bu şekilde sorunlarımız Cumali Başkanımızın yardımıyla hızlıca çözülüyor. Başkanımızdan Allah razı olsun." diye ifade etti.

DEVRİM GİBİ KARAR ALINDI

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün su tarifelerinde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarının uygulamasını içeren 2001 tarihli kararını iptal etti.

Belediye Meclisi’nin almış olduğu bu kararla, 2001 yılından bu yana uygulanan TÜFE (Tüketici Endeksleri) oranındaki artış, 15 yıl aradan sonra iptal edilmiş oldu.

ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın yaptığı hizmetler hakkında  görüşlerini bildiren Elazığlı vatandaşlar,’’Diyarbakır’da Elazığlı bir hemşerimizin yaptığı hizmetleri duymak bizleri onurlandırıyor.Allah yardımcısı olsun.’’dedi.