Dialo, Elazığspor'la hayata döndü 

Ara transfer döneminde Elazığspor'a gelen Dialo, sergilediği başarılı futbolun ardından 6 sezon sonra Moritanya'nın Milli Takım kadrosuna çağrıldı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dialo, Elazığspor'la hayata döndü 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor’da forma giyen ön libero oyuncusu Dialo Samba Guidileye, yeniden Milli takıma döndü. 30 yaşındaki futbolcu son olarak 2013 yılında Kanada ile oynanan hazırlık maçında Moritanya Milli Takımı’nın formasını giymiş ve o tarihten sonra Milli formaya hasret kalmıştı.

Ara transfer döneminde Elazığspor’a geldikten sonra 6 maçta oynayan ve sergilediği performansla eski günlerine dönüş sinyali veren Dialo, ülkesinin Afrika Uluslar Kupası Eleme maçında Burkina Faso ile oynayacağı müsabakanın aday kadrosunda yer aldı.6 yıl aranın ardından yeniden Milli takıma çağrılan ön libero oyuncusu, duygularını açıkladı.

“ELAZIĞ’A GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİM”

Milli takıma yeniden çağrıldığı için mutlu olduğunu dile getiren Moritanyalı oyuncu, “Nasıl bir oyuncuyu kendi milli takımı istiyorsa, çağırıyorsa kendi milli takımına yardımcı olmak istiyorsa, iyi hissediyorsa, mutluysa bende bu duygular içindeyim. Milli takıma gideceğim, kendi ülkeme elimden geldiğince destek vereceğim. Milli maçtan sonra tekrardan Elazığ’a güçlü bir şekilde gelip buradaki görevimi yerine getirmeye çalışacağım” dedi.

 “İYİ BİR PERFORMANS ÇIKARDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Daha önce Milli takıma çok çağrıldığı dile getiren Dialo, “Elazığ’da şimdiye kadar oynadığım maçlarda iyi bir performans, iyi bir kondisyon çıkardığımı düşünüyorum. Tabi ki burada ki oynadığım maçlardan dolayı izlediler ve çağırdılar beni. Bir daha Milli takıma çağrılmamda bunun da etkisi var” diye konuştu.

“ELAZIĞSPOR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Elazığspor’un ligde bulunduğu durumdan memnun olmadıklarını dile getiren 30 yaşındaki futbolcu, “Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Biz çabucak vazgeçenlerden kurulu bir grup değiliz. Tabi ki bu 2. yarıda yeni oyuncular geldi. Şuan da herkes birbirini daha iyi tanıyor. Çalışacağız, önümüzde çok zorlu bir Adana Demirspor maçı var. Hazırlıklarımızı sürdürüyor, kazanmak için çalışıyoruz. İnşallah Adana Demirspor’u yendikten sonra Hatayspor’la maçımız var. Oda çok zorlu bir maç onu da kazandıktan sonra ligde kalma adına daha iyi başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Dediğim gibi biz hala ümidimizi kaybetmedik. İşimize devam edeceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Elazığspor’u hak ettiği yerlere getirmek için kendi adıma, takım adına elimden geleni yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞSPOR’DA KALACAK MI?

Sezon sonu Elazığspor’la olan sözleşmesi bitecek olan ön libero Elazığspor’da devam edip, etmeyeceği hakkında “Şimdiye kadar böyle bir şey düşünmedim. Çünkü buraya geldiğimizde bir hedefimiz vardı. Şu andaki hedefimiz sizinde bildiğiniz üzere Elazığspor’u ligde bırakmak. Elazığspor ligde kaldıktan sonra zamanı geldiği zaman otururuz konuşuruz, şartlar ne gerektirirse karar veririz. Öyle adım atarız” şeklinde konuştu.