DEPREM SONRASI ŞEHRİN İNŞASI MASAYA YATIRILDI

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler şehrin bundan sonra nasıl inşa edileceğine çevrildi.

DEPREM SONRASI ŞEHRİN İNŞASI MASAYA YATIRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konunun bütün boyutlarıyla masaya yatırılması ve geleceğe dair bir plan oluşturması için Elazığ Kent Konseyi tarafından panel düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, depremde sonunda şehrin durumunun ortaya çıktığını belirterek, çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu ifade etti.

“Deprem ve Sonrası Şehrin İnşası” konulu panelin moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Şengün üstlenirken, panelisteler ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Nafiz Koca, Anadolu Realist Gençlik Derneği Başkanı Erhan Eğit oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, depremin sonrası şehrin ekonomisinde izlenecek yol haritası hakkında bilgiler verdi.

Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan, kentsel dönüşümün uygulanmasında dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Panel Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Nafiz Koca ve Anadolu Realist Gençlik Derneği Başkanı Erhan Eğit’in değerlendirmeleriyle devam etti.