'DAEŞ NE İSE, FRANSIZ AYDINLARI DA O'

Erol KARA/ Ak Parti Elazığ milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Fransa da sözde aydınların bir araya gelerek Kuran-ı Kerim'in bazı ayetlerini değiştirmek için eylemlerde bulunmalarına sert tepki göstererek, 'DAEŞ'in Dünya ya bakışı ne ise, bu sözde aydınların da bakış açısı budur' dedi.

 'DAEŞ NE İSE, FRANSIZ AYDINLARI DA O'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa birçok Müslümanın yaşadığı bir ülke, Kuran-ı Kerim’in bazı ayetlerinin değiştirilmesi bu orada yaşayanlara ve bütün Dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlık diyen Ömer Serdar, ‘’İçinde sözde aydınların eski başbakanın olduğu bu iddia DAEŞ’in bir versiyonudur ‘’diye konuştu.

Serdar, ”Çünkü DAEŞ de benzer şeylerle hareket ediyor.Bizler inanırız ki, Kuran-ı Kerim kutsal kitapların sonuncusudur. Kıyamete kadar hiçbir şekilde değiştirilmeden kalacak olan bir kitaptır. Allah’ın taahhüdü bu yöndedir. Bunun mümkün olmayacağını bunlarda biliyorlar. Özellikle uzun bir sürededir İslam karşıtlığı siyasiler ve aydınlar tarafından da tahrik edilmeye çalışılıyor.” dedi.

DÜNYADAN CİDDİ TEPKİ ALDILAR

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, ”Bizlerde bu konu ile ilgili bir alt komisyon oluşturmuştuk. Bu konuları yakinen de takip ediyorduk. İncelemelerde yapmıştık. Uzunca bir dönemdir Müslümanlar ve İslam hedef alınarak, ötekileştirme problemi kıta Avrupa’sında yaşanıyor ve bu trendde siyasiler de taraf almış gözüküyorlar ve bunun üzerinden siyaset yapmayı çalışıyorlar. Oysa bunu kendilerine yönelik bir asayiş sorunu olarak dönüşeceğini hesaplamaları gerekiyor. Bunlara çağdaş Dünya’nın akıldan ve nizamdan yoksun insanları nitelemesi müdahaleci tavrı ve dolayısıyla bu bütün Dünya’dan da ciddi tepki aldığını düşünüyorum. Kabul görmemiştir. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın şiddetle kınanması gereken bir şey.  DAEŞ’ in Dünya’ya bakışı ne ise bu sözde aydınların da bakış açısı budur dedi.” şeklinde konuştu.

AK PARTİYE CİDDİ BİR İLGİ VAR

Tüm Türkiye’de Ak Partiye yönelik ciddi bir ilginin olduğuna işaret eden Ömer Serdar, ‘’Daha önce Milletvekili çıkarma imkanının zor olduğu Hakkari de bile 37 Müracaat vardı.  Ciddi anlamda Türkiye’nin her yerinde Ak Partiye yönelik ilgi  var’’diye konuştu.

Serdar,”  Bu müracaatlara da yansıdı. Bu şunu gösteriyor. Türkiye yeni bir sisteme girerken yine umudun vatandaş tarafından Ak Parti olduğunu ve Cumhurbaşkanını da olduğunu gösteriyor. Biz bunu böyle okuyoruz. İnşallah bu seçimlerde de tescillenir. Bu heyecan teşkilatlara da yansımış durumda. Bunu Elazığ ‘da da görüyoruz. Bazı partiler aday bulmada sıkıntı çekerken Ak partide yoğun başvuru var. Bu da seçimin erken göstergesidir. “ dedi.