CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLMAK BOYNUMUZUN BORCU!

Tamer ÖREN - MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan DEMİR doğruya destek olmanın her zaman MHP'nin şiarı olduğunu belirterek 'Sayın cumhurbaşkanımız bugün her konuda doğruyu yapıyor. Bizim de ona destek olmak boynumuzun borcudur' dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLMAK BOYNUMUZUN BORCU!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan DEMİR,  2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için oluşan Cumhur İttifakını ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin 18 Mart’ta yapılan 12. Olağan Genel Kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’nin 8 Ocak 2018 tarihinde MHP’nin cumhurbaşkanlığı için aday çıkarmayacağını ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ı destekleyeceklerini söylemesiyle beraber artık ittifak yapmanın kaçınılmaz bir hale geldiğini ifade eden DEMİR,“Tabi bu ittifakın önünde bazı yasal engeller vardı. Geçmiş dönemlerde ittifaklarda bir siyasi parti amblemi altında seçime giriliyordu.  Yeni yapılan çalışmalarla ittifak partileri kendi parti ve amblemlerini kullanabilmesi sağlandı.  Bir ittifak içine girmiş siyasi partilerin hem aldığı oy oranı hem de vekil sayısı belirlenebilecek bir düzeyde iş resmiyete döküldü ve böylelikle milli ittifak ya da diğer adıyla cumhur ittifakı oluşmuş oldu. 2019 yılında Allah nasip ederse Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifak halinde seçime girecek. Sadece iki partinin amblemi bulunacak pusulalarda,  ittifaka sonradan bir parti eklenirse Ak Parti listesinden girecekler. CHP, SP, HDP, İP, HP gibi ittifak dışında kalan partiler bizim ittifakımızı kabul etmeyen partiler. Zaten söylem ve eylemlere baktığımızda CHP ve HDP hemen hemen birbirinin izdüşümü olduğunu görebiliriz.  Sayın Genel Başkanımızın genel kurulda ifade ettiği gibi bu partiler Haçlıların Türkiye’deki uzantıları haline gelmiştir.”

 

Türk Milliyetçiliği Fikri Yeniden İktidar Olacak

Allah’ın izniyle büyük bir çoğunlukla cumhur ittifakı 2019 yılında tekrar iktidar olacağını söyleyen DEMİR, “Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği fikri artık iktidar olacaktır. Zaten şuanda fikir iktidar da. Zeytin Dalı Harekatı geçen yıl Fırat Kalkanı harekatı ile beraber Türk milliyetçiliği ruhu canlanmış terörle mücadelede hem içeride hem dışarıda Türk devleti gücünü Dünya’ya gösteriyor göstermeye de devam ediyor. Bu da şunu gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan insanlar tek vücut olur devletine sahip çıkarlarsa Dünya’da baş edemeyeceği bir sorun yoktur.  Allah’a şükürler olsun Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında Afrin 57. gününde 57. Alay ruhuyla fethedilmiştir. Terörist unsurlar temizlenmiştir. İlerleyen zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmadan Afrin’i gerçek sahiplerine teslim edecektir.

 

İttifak Ruhunu Koruyacağız  

Cumhur İttifakı ruhunun korunması yönünde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’nin kendilerine talimatı olduğunu hatırlatan DEMİR, “Gördüğümüz yanlışların düzeltilmesi amacıyla elbette eleştiri hakkımız vardır. Hizipleşip kutuplaşmadan iki siyasi parti arasında gerileme neden olmadan bu süreç yürütülecektir.

 

İttifakın meşalesi 17 Mart 2017’de Elazığ’da yakıldı

18 Mart Pazar günü yapılan MHP 12. Olağan Kurultayı hakkında da açıklamalarda bulunan DEMİR,“Parti olarak referandum mitinglerinin ilkini 17 Mart 2017 tarihinde Elazığ’da yapıldı. Türkiye’yi aydınlatmak amacıyla ittifak ruhunun meşalesi Elazığ’da yakıldı.  Büyüdü büyüdü 16 Nisan 2017’de “ EVET” oylarıyla nihayetinde 12. Olağan Kurultay’a kadar o ateş büyüyerek geldi. Sayın genel başkanımız kullanılan 1169 oyun 1167’sini aldı. Sayılmayan iki oyda işaretleme hatasından dolayı geçersiz sayılmış. Kongreye gelen tüm delegelerin hem teklif hem de oy vererek destekledikleri sayın genel başkanımız tekrardan Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı olmuştur. Türk milletine, Türk devletine ve partisine hizmet edecektir” diye kaydetti.

Kurultayda ikinci bir seçim daha gerçekleştirdiklerini kaydeden DEMİR “MYK, MDDK yaklaşık 45 kişi yeni üyelerden oluştu. 5 genel başkan yardımcısı ve MYK’de olan birçok isim yeni dönemde olmayacak. Onların yerine yeni arkadaşlarımız, büyüklerimiz göreve geldi. MDK’de 6 değişiklik meydana geldi. Biraz daha gençleşerek daha dinamik bir yapıyla seçimlere hazır bir kadroyla Milliyetçi Hareket Partisi’nin en coşkulu en heyecanlı kongresiydi. Mahşeri bir kalabalık vardı. Elazığ ili olarak da yaklaşık 800 kişi ile kongrede yer aldık. Bu sayıda bugüne kadar yapılmış kongrelerde Elazığ olarak en yüksek katılım oldu.

MHP teşkilatlarının dimdik ayakta olduğunu vurgulayan MHP Elazığ İL Başkanı Oğuzhan DEMİR “ ‘MHP artık yok, tükendi’ denilen yerde teşkilatlarıyla dimdik ayaktadır. Türkiye’deki siyasi hareketi, dengeyi belirleyecek duruma gelmiştir. Sayın genel başkanımız daha güçlenerek onun güçlenmesiyle de Türk devleti, milleti de daha güçlenip birlik beraberlik bütünlük iyi tesis edildi. Cumhurbaşkanımızla olan uyumu neticesinde Türk devletinin üstesinden gelemeyeceği sorun yok artık. 12. Kurultayımızda da bunu tüm Dünya’ya ilan ettik” diye aktardı.

 

Biz Her Zaman Doğru Durduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Mersin’de halka seslenirken bozkurt işareti yapması da değerlendiren DEMİR, “Doğru duvar yıkılmaz denilir. Biz her zaman doğru durduk. Şuan da doğrunun yanında yer alıyor. Ona da saygı durmak destek olmak boynumuzun borcudur.  Farklı siyasi partilerde olsak bile doğruyu desteklemek her zaman MHP’nin şiarı olmuştur.  Sayın genel başkanımız her zaman “ Önce ve ülkem ve milletim” der. Ülke ve millet menfaati olduğu müddetçe partinin ve şahsi menfaatlerin üzerinde tutulup ona göre hareket edilmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızda bugün her konuda doğrusunu yapıyor. İttifak halinde de zannımca daha güçlü bir ittifak kurulacak. Hem mecliste daha güçlü temsil edilecek hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde %60’ın üzerinde oy alarak yeniden seçileceğini düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda Türkün birliği ve dirliği Dünya’ya ilan edilecektir. Bunun içinde milli bir ruh ve ittifak lazımdı.  Sayın genel başkanımız öncülük etti. Sayın cumhurbaşkanımız destekledi. Bizlerin de bunlara her manada destek olup bu birlik ve bütünlüğü daha ileri bir seviyeye götürmemiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.