BASKİL'DE KAYISI ÜRETİCİLERİ ARASINDA YENİ AKIM BAŞLADI

Başak Meral Gündüz/ Yağışlı geçen bir kışın ardından kesilmeyen bahar  yağmurları ve yer yer etkili olan  don ile  kısmen zarar gören  Baskilli Kayısı Üreticileri, kayısı hasadının sonuna doğru geliyor.  

BASKİL'DE KAYISI ÜRETİCİLERİ ARASINDA YENİ AKIM BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Bu yıl  Baskilli Kayısı üreticileri kayısının bolluğundan çok kaliteli bir kayısının hasadından oldukça memnun. Baskil'in kaliteli kayısıları hasavanların üzerinde güneşlenmesi için sergiye serilirken, Baskil'de, kayısı üretici veya çalışanlar arasında da yeni bir akım başladı.

ÜST ÜSTE EN FAZLA KAYISI KASASINI TAŞIMA AKIMI 

 Üç, beş, on, on beş derken üst üste kasaların konulması ve o kasaların taşınması akımında rekor 30'a kadar çıktı. Çiğdemli Köyü'nden İbrahim Ekici'nin 25 kasayı üst üste koyup taşımasıyla bundan fazlası olmaz  diye Baskil'iler düşünürken aynı köyden Arslan Yüzgeç bundan fazlasını ben taşırım diyerek sayıyı 27'ye çıkardı. Yarış öyle öyle kızıştı ki Sütlüce Köyü'nden Tuncay Uzun 29 kasayı üst üste koyup taşıyarak yeni rekortmen oldu. En son Sultanuşağı Köyü'nden Ömer Efe 30 kasayı taşıyarak adeta bu iş benden sorulur dedirtti. Üst üste en fazla kayısı kasası taşıma sayısı kaça yükselir veya yükselir mi bilinmez ama Baskil'de kasa taşıma akımı hem bir merak hem de farklı bir heyecan almışa benziyor.