BAŞKAN YANILMAZ, DÜNYA AKILLI ŞEHİRLER ZİRVESİNE KATILDI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 'WICS2017 Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi' akıllı ve sürdürülebilir şehirlerin dizaynı oturumunda şehrin geleceği açısından atılan önemli bir adım olan kentsel dönüşümdeki çalışmaları kapsayan bir sunum gerçekleştirdi.

BAŞKAN YANILMAZ, DÜNYA AKILLI ŞEHİRLER ZİRVESİNE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleceğin akıllı teknolojilerinin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün konuşulduğu ‘World Intelligent Cities Summit’ (Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi) 13 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da bir Otel’de Başbakan Binali Yıldırım, birçok büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları ve işadamlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde gerçekleştirdiği sunumda, Elazığ’la ilgili yatırımlar ve projeler sinevizyon sunumu eşliğinde katılımcılara sunuldu. Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın akıllı şehir uygulamaları alanında hayata geçirdiği projelerle rüştünü ispatlayan bir il olduğunu belirtti.

ZİRVEYE 500'ÜN ÜZERİNDE DELEGE KATILDI

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde bu yıl 500’ün üzerinde delege ve Türkiye’den ve yurt dışından alanında önde gelen 80’in üzerinde lider konuşmacılar yer aldı. Zirve süresince, interaktif panel tartışmaları ve ulaştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri, kentsel dönüşüm, inovasyon, ekonomi, yatırım, finans, enerji, güvenlik, altyapı ve inşaat, alanları basta olmak üzere özel oturumlar ve paneller gerçekleştirildi.

 

 

“ELAZIĞ AKILLI ŞEHİR UYGULAMASI KAPSAMINDA”

WICS2017 Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılıp bir sunum gerçekleştiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’da kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın akıllı şehir kapsamında daha önceden pilot il uygulamasına dâhil edildiğini ve bu kapsamda Bulut Kent Sistemi projesinin yapıldığını belirterek şunları kaydetti:“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen Bulut Kent Sistemi ile sistemin ilgili bileşenleri ile kente ilişkin veriler kullanılarak afet riski tahmini yapılabiliyor. Bu sistemle kentsel dönüşüme ilişkin coğrafi verilerin üretilmesine ve yönetilmesine imkân veriliyor. Siluet analizi ve dinamik kamera kontrolü gibi araçlarla kentsel dönüşüm alanları ile ilgili analizler yapılmakta. Bugün Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde yerel yönetimlerin çalışmaları değerli katılımcılara sunulmakta, bizler göreve geldiğimiz 2014 yılından bugüne, 45 aylık çalışma dönemimizde şehrin alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra kentsel dönüşüm alanında da gayretli çalışmalar gerçekleştirdik. Elazığ Belediyesi tarafından mücavir alan sınırları dâhilindeki toplam 259.73 hektarlık bir alana sahip, Cumhuriyet, Sürsürü, Kızılay, Aksaray, Kızılay ve Karşıyaka mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor.

Elazığ'ın geleceği açısından atılan önemli bir adım olan kentsel dönüşüm çalışmalarında hedef, 2023 yılına kadar 25 bin konutun dönüşüm çalışmaları yapılarak, depreme dayanıklı, modern, yaşam kalitesi yüksek bir şehir oluşturmaktır. Bugün Elazığ akıllı şehir uygulamasında pilot il konumundadır.”