Umursamazlık mı, İhmal mi?

Elazığ'da bir mahallede metruk bir binaya giren çocukların görüntüsü tepki topladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Umursamazlık mı, İhmal mi?

Elazığ’da Kahramanmaraş depremlerinin ardından sıklıkla konuşulan sorunların başında gelen ‘yıkım’ şehirde yaşayan vatandaşların kabusu olmuş durumda. Merkeze bağlı Akpınar Mahallesi’nde bulunan metruk bir bina, madde bağımlılarının yanı sıra henüz lise çağındaki çocukların uğrak noktası haline geldi.

Umursamazlık mı, İhmal mi?

Öğrenciler öğle aralarında binaya girip çıkıyor.Olası bir depremde binanın yıkılma ihtimalinin yanı sıra öğrenciler içerideyken, madde bağımlısı şahısların da içeride olma ihtimali yürekleri ağza getiriyor.

Umursamazlık mı, İhmal mi?

Videoda görünen bina ve öğrencilerin tavırları, aklı başında olan herkesi korkutmaya yeterken videoda görünmeyen ancak çocuklar binadan çıkmadan önce çıkan, fotoğraftaki şahsın madde bağımlısı olma ihtimali akıllara bu çocukların ve daha nicelerinin büyük bir ihmal kurbanı olabileceğini getiriyor.

Umursamazlık mı, İhmal mi?

Hakimiyet Haber Merkezi olarak sıklıkla dile getirdiğimiz yıkım sorunları şehirdeki vatandaşların da tepkisini toplamaya devam ediyor. Deprem, bina ve yıkım sorunlarıyla ilgilenmesi gereken yetkililerin yanı sıra okul idarelerinin de bu konuda bilinçlenmesi ve çocukların güvenliğini sağlaması gerekirken, bu öğrencilerin rahatça çevredeki korkutucu binalara girip çıkabilmesi, içeride ne yaptıkları sorusunu akıllara getiriyor. Şehirde bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanamazken huzur ortamı oluşması mümkün görünmüyor.