Başkan Arslan: ''Bakkallarımız bizim için çok değerli''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürü Turan Karahan ile birlikte, Şehit Önder Pınar Ortaokulu tarafından Eğitim yılı başında çalışmalarına başlanan ''Bakkalımıza Bakakalma'' projesinin final toplantısına katıldı. Proje boyunca Elazığ' da özellikle okul çağındaki çocuklara Bakkal kültürünün aşılanması ve sevdirilmesi amaçlandı.

Başkan Arslan: ''Bakkallarımız bizim için çok değerli''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Bakkallar Odası’ nın ortak çalışması olan projenin finalinde, proje süresince yapılan çalışmalar ve ziyaretlerde çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi de açıldı.

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, mahallelerimizde bizlere çok değerli bir hizmet veren bakkallarımızın desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi;’’Bugün burada çok önemli bir farkındalık projesi için bir araya geldik. Ülkemizin kaybolmaya yüz tutmuş sektörlerine can verebilmek onların hayatlarını devam etmelerini sağlamak adına bugün "Bakkallara Bakakalma" projesinin finaline katıldık. Burada ciddi bir emek var.Bakkalların misyonu bizim kültürümüzde gerçekten çok önemli, ailemizin birer parçası iyi günümüzde kötü günümüzde bizler ile birlikte olan paramız olmadığında alışverişimizi yapabileceğimiz her türlü emanetimizi bırakabileceğimiz sokaklarımızın mahallelerimizin gözetleyicileri aynı zamanda ahilik kültürünün ciddi temsilcileridirler.Ama maalesef günümüz ekonomisinde gelişen ve değişen dünya şartları ile birlikte büyük marketlerin ciddi baskısı altında ticari faaliyetlerini yürütme adına büyük zorluklar yaşıyorlar. Bizler bunları sahada görüyoruz. Onların mesleklerini sürdürmeleri adına Sivil Toplum Kuruluşlarının ciddi çalışmaları var inanıyorum zamanla bu çalışmalar vücut bulacaktır. Böylelikle onlarda ticari anlamda hem gelişecek hem de bu faaliyetlerini sürdüreceklerdir.’’ dedi.

Başkan Asilhan Arslan ve Tarım İl Müdürü Turan Karahan mavi bakkal önlüğünü giyinerek öğrencilerle birlikte bakkal ziyaretinde de bulundu.