Basın Çalışanlarına Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi Verildi

Nisa Yılmaz/ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen seminerle, basın çalışanlarına kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği anlatıldı.

Basın Çalışanlarına Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, 2018 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Faaliyetleri kapsamında basın mensuplarına kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği semineri düzenlendi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) Müdür Vekili Nevin Evliyaoğlu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Muhammet Melik Alev, kadına yönelik şiddet türleri ve hukuki düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Muhammet Melik Alev, seminerde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu eğitimleri tüm kurum ve kuruluşlara vermeye çalışıyoruz. Bu eğitimin temel dayanağı Türkiye’de uygulanan kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı. Bu ulusal eylem planı kapsamında Elazığ’da 2018-2020 il eylem planını hazırladık.

Şiddetin etkileri, istatiksel veriler, uluslararası ve ulusal mevzuattan bahseden Alev, kadına yönelik uygulanan dört farklı şiddet türü (fiziksel, sözlü, psikolojik, ekonomik) hakkında bilgi verdi. Ayrıca şiddete sebep olan temel faktörlerin en önemlisinin kadın erkek eşitsizliği ve kalıp yargıların olduğunu ifade etti. Kadına yönelik şiddette bir cezai yaptırımın olduğunu fakat bu cezaları yeterince caydırıcı etki sağlamadığını da vurguladı.