BALIK:'YEREL BASINIMIZIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ'

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 'Yerel Basınına Sahip Çık' kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BALIK:'YEREL BASINIMIZIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık yaptığı açıklamada,“Şehrimizin her alandaki sorunlarının, gelişiminin kısacası daha geniş ölçekte sesini duyurabilmesi noktasındaki en önemli paya sahip olan yerel basınımızın kıymetini en çok Elazığlıların bilmesi lazım gelmektedir.

Medya ve basın kuruluşlarının saymakla bitmez görevleri ve katkıları elbette ki önemli maddi ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Gerçekleri en objektif şekilde kamuoyunun takdirine sunabilmeleri için yerel basın ve medya kuruluşlarının her anlamda ihtiyaç duyduğu özgürlüğün, STK’larımız, belediyelerimiz, valiliğimiz, biz milletvekilleri ve yerel halkımızın el birliğiyle çalışması sonucunda sağlanacağına gönülden inanıyorum.

Bunun yanı sıra geleneksel basın camiamız dijital medya çağının getirmiş olduğu bazı dezavantajlara da maruz kalmaktadırlar. İnsanlarımız doğru habere ulaşmayı isterken aynı zamanda bunun en hızlı şekilde de gerçekleşmesini istiyorlar. Bu belli ölçüde kabul edilebilir olsa da, halkın bilgi alma hakkını hala geleneksel yöntemlerle yapan yerel basınımızın tirajını düşürdüğünü göz ardı etmemeliyiz.

Özetle yerel medya kuruluşlarımızın başlatmış olduğu “Yerel Basınına Sahip Çık” kampanyasının ise bu imece usulü çabayı destekleyecek olan önemli bir adım olarak değerlendiriyorum.

Yerelde halkımızın dertleriyle dertlenmeye onların her türlü taleplerine kulak vermeye söz vermiş bir iktidarın milletvekili olarak şehrimizin doğru ve güvenilir haber kaynağı olan yerel basınımızın her daim destekçisi olacağız.

Yerel basınımıza Elazığ için bugüne kadar yaptıkları ve bugünden sonra yapacakları tüm çalışmalar için en kalbi takdirlerimi iletiyorum.” dedi.