AMACIMIZ AHŞAP VE KERPİÇTEN YAPILAN BU KONAĞI 'SÜRSÜRÜ HATIRA EVİ 'OLARAK ELAZIĞ'A KAZANDIRMAK

AMACIMIZ AHŞAP VE KERPİÇTEN YAPILAN BU KONAĞI 'SÜRSÜRÜ HATIRA EVİ 'OLARAK ELAZIĞ'A KAZANDIRMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak MERAL GÜNDÜZ/Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş gazetemize yaptığı açıklamada; ”Doğduğum ve büyüdüğüm Elazığ Sürsürü Mahallemize olan vefa borcumu ödeme adına Rahmetli Aziz Usta tarafından inşa edilen 100 yıllık tarihi kerpiç- ahşap konağın yıkılmasını önlemek amacıyla; 06.04.2020 tarihinde Diyarbakır Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürü Mehriban Karaaslan hanımefendi ile görüşerek; İlimizdeki tarihi konağın tescillenmesi için ricada bulundum. Kendileri de konağın fotoğraflarını göndermemi istediler. Fotoğraflar ile birlikte yazı gönderip resmi başvuruda bulundum” dedi.

DİYARBAKIR KÜLTÜR VARLIKLARI BÖLGE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞMELER SONUCUNDA YIKIM İPTAL EDİLDİ

Karataş; ”Diyarbakır Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sonucu 09.04.2020 tarihinde konağın tescili için yaptığım başvurunun kabul edildiği, yıkım kararının iptal edilmesi, zarar görmemesi için koruma altına alınması ve Müdürlüğün göndereceği heyetin geleceği Resmi yazıyla tarafımıza iletildi. Ayrıca Mahalle Muhtarımız Ergün GÜL' ün Elazığ Valiliği ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüşmesi sonucu; "Belediye Başkanı gereken her türlü desteği sonuna kadar vereceğini" bildirmiştir. 

Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine ilettiğini” ifade etti.

TARİHİ KONAĞIN YIKILMAMASI VE İLİMİZE DEĞER OLARAK KAZANDIRILMASI İÇİN TÜM GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİYORUM

Ümit Karataş; ”Doğup büyüdüğümüz Mahallenin depremde hasar görmesi ve kentsel dönüşüm kapsamına alınması sebebiyle yıkılması sonucu tek kalan yadigarımız ve hatıramız olan bu tarihi konağın yıkılmaması ve ilimize bir değer olarak kazandırılmasını gerçekleştirmek için gerekli tüm görüşmeleri gerçekleştirmeye devam ediyorum. 

Bu konuda öncelikle; Diyarbakır Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu Müdürü Mehriban Karaaslan hanımefendiye, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na tüm resmi görüşmeleri yürüten, resmi yazışma ve başvuruları ciddiyetle takip eden Sürsürü Mahalle Muhtarımız Ergün GÜL' e mahallemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.