ALPAY'A BİR RİCA…

İlimiz eski milletvekili ve Milli Savunma bakan yardımcısı Şuay Alpay'ın başarılı çalışmalarını takip ve takdir ediyoruz. Ancak halkımızın bir maruzatını da kendisine iletmek durumundayız.

ALPAY'A BİR RİCA…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malum askerlik süresinin 6 aya indirilmesi dolayısıyla askerlik görevini uzun dönem yapan Mehmetçiklerimizden bu süreyi dolduranlar terhis edildi. Ailelerine ve sevdiklerine kavuştular. Allah yaptıkları bu vatani görevlerinden dolayı kendilerinden razı olsun.

Ancak bu uygulamalarda haksızlığa uğrayan bir kesim oldu. Askerliğini kısa dönem olarak yani 6 ay yapan Mehmetçiklerde herhangi bir indirim olmadığı gibi yeni yasada izin süreleri de 12 günden 6 güne indirildi.

İşte örnek olay. Bir arkadaşımızın oğlu Kıbrıs’ta asker. Askerlik yasası çıktığı halde kışlalar yeni uygulamadan haberdar edilmemiş olacak ki kendisi terhis işlemlerini yapan komutanla görüşerek terhis tarihini öğreniyor. Kendisine 17 Temmuz günü terhis olacağı ifade ediliyor.Asker de bu tarihe önce İstanbul, ardından da Elazığ’a toplam 1.760 TL değerinde uçak bileti alıyor.

Bu gelişmeden iki gün sonra yasa değişti askerlik süresi yeniden hesaplanacak deniyor ve zaten askerlik görevlerinde bir indirime gidilmeyen kısa dönem askerlerin izinlerinin 12 günden 6 güne indirildiğini dolayısıyla 17 Temmuz 2019 olan terhis tarihinin 23 Temmuz olduğu kendisine bildiriliyor.

Bir yanda askerliği 6 ay birden düşen Mehmetçiklerimiz ,bir yandan da 6 gün daha fazla askerlik yapması gereken Mehmetçiklerimiz. Ve dahası zorla ve borçla denkleştirilen 1.760 TL’lik yanan bilet…

Sayın Bakan Yardımcımızdan bu konuları  bakanlıkta gündeme getirerek çözüm bulmasını bekliyor ve kendisine başarılar diliyoruz.