SAVUNMA 'MİLLİ' OLUYOR

Adı yıllardan beri Milli Savunma Bakanlığı olmasına rağmen son yıllarda kendi ismiyle özdeşleşen ve gözbebeğimiz olan bu bakanlık, bağlı kurum ve kuruluşları ile milli savunma sistemlerine kilitlenmiş görülüyor.

SAVUNMA 'MİLLİ' OLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

NATO Üyesi olduğumuz halde Kıbrıs barış harekâtında Yunanistan’a her türlü silah ve teçhizat desteğine rağmen ülkemize uygulanan silah ambargosu sebebiyle ciddi zorluklar yaşanmıştı. Allahtan Mehmetçiğin iman gücü ve mevcut silah envanterlerimiz ile Kıbrıs’ta başarılı bir taktiksel muharebe teknikleri uygulanarak zafere ulaşılmıştı.

Benzer bir olayı da bu günlerde S-400 konusunda yaşıyoruz. Türkiye, F-35 uçaklarının proje ortağı olması ve NATO üyesi olmasına rağmen ABD tarafından bedelleri yatırıldığı halde verilmeyince haklı olarak Rusya’dan s-400 alımına gitmiş ve işte tam da burada ABD kıyametler koparmıştı.

Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Japonya’da yapılan G-20 zirvesinde Trump kulağa hoş gelen mesajlar verse de Pentagon’un bu cümlelerle hareket ederek Türkiye’ye cevap  vermesi mümkün gözükmüyor.

İşte bu gerçekleri yaşayan Türkiye, dışa bağımlılıktan kurtulmak için milli savunma sanayi konusunda ciddi adımlar attı.

Bakan yardımcılığını ilimiz eski milletvekili Şuay Alpay’ın yaptığı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı bu gurur projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Milli ve yerli savunma sistemleri hakkında zaman zaman bilgiler veren Şuay Alpay, sosyal medya hesabından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yaptığı paylaşımda “Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nda Türkiye’nin gururu ve yıldızları, dünyanın takdirle takip ettiği Aselsan,Roketsan, Tusaş, Havelsan başta olmak üzere TSKGV bağlısı ve iştiraki şirketlerin, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile istişare toplantısı yaptık. Göreceksiniz, Milli Savunma Bakanlığımız Savunma Sanayi Başkanlığımız ve bu şirketlerimizle birlikte, TÜRKİYEMİZ çok daha başarılı ve geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülke olacak İnşaallah.”diyen Şuay Alpay’ın bu projeler karşısında duyduğu heyecan satırlarına da yansımış görülüyor. “Göreceksiniz” kelimesiyle bu işe yürekten inandığını ortaya koyan Şuay Alpay’ı yaptığı bu başarılı çalışmalarından dolayı da kutluyoruz.