ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİ İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Çocukların en çok sevdiği şarkılardan 'Ali Baba'nın Çiftliği' Elazığ'da ilgi görmeye devam ediyor.

ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİ İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cip Barajı Mesire alanına gelen piknikçiler çiftliğe uğramadan gitmiyor. Çiftlikte çocuklar, ata biniyor, binicilik öğreniyor etraftaki hayvanlarla oynuyor.

Çiftlikte, şehrin karmaşasından, betonlaşmadan uzaklaşan çocukların çiftlik ve köy hayatını yaşayabilecekleri bir atmosfer oluşturduklarını ifade eden çiftliğin  işletmecisi Ruhi BAL yaptığı açıklamada, Çiftliği çocukların yanında ailelerin de diledikleri zaman gelip ziyaret ettiklerini kaydetti. Gereken Kafe hizmetinin de yapıldığını sözlerine ekledi.

ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Ruhi Bal, “Çocuklar ve gençler özellikle yoğun ilgi gösteriyor. Saatlerce burada oturup, hayvanları izleyen yaşlılarımız da var. Hayvanlara meraklı bakan ve onları tanımaya çalışan çocuklar var. Onları seyretmek, bize adeta terapi gibi oluyor diyen yaşlılarımız var. Bu şekilde dünyayı paylaştığımız bir kısım hayvanlarla insanları buluşturuyoruz. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Yani Ali Babanın Çiftliği dediğimiz iş yerimiz de hem ekmeğimizi kazanıyoruz, hem vatandaşın stresini alıyoruz. Bu yolla toplumun hayvan sevgisi kazanmasını da sağlıyoruz. 

Çocukların hayvanlara yaklaşmak ve onu eline alıp sevmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Bal "İsteyen çocuk istediği hayvanı eline alıp sevebiliyor. İstediğinden fotoğraf çektirebiliyor. Bir nevi hayvan sevgisini kazanmış oluyorlar. Hayvanlarla yakın temas kurmak çocukların psikolojik gelişimlerine de destek veriyor. Çocuklar dünyada bir arada yaşadıkları canlıları yakından tanıma fırsatı buluyorlar." diye konuştu.

DOĞAL BİR ORTAMDA KONUKLARIMIZI AĞIRLIYORUZ;

Bal: ’’Rahatlıkla gezilebilecek olan Ali Baba’nın Çiftliği’nde yırtıcı olmayan birçok hayvan türüne çocuklar dokunabilme fırsatı buluyor. İnsanların rahat bir ortamda oturabileceği ve çocukların hayvanlar ile iç içe yaşayabileceği bir çiftliğimiz var.. Çiftliğimizde kaz, ördek, tavus kuşu, Fas tavuğu, güvercin, tavşan, köpek, keçi ve koyunlarımız var. 2 İngiliz atımız var. Binicilik eğitim olan ve kendine güvenen insanlar atlarımızla güzel bir tur atabilirler. Ayrıca midilli atlarımız var. Çocuklarımızın rahatlıkla binebileceği atlardır. Uysal ve eğitim görmüş hayvanlardır" diye konuştu.

Bal son olarak; ''Hayvan beslemek ve sevgisini aşılamak çocuğunuza sorumluluk sahibi olmayı da öğretiyor. Bedensel, ruhsal gelişime katkı sağlıyor. Arkadaşlığı, sevgiyi ve merhameti öğretiyor. Empati yeteneğini bile arttırmaktadır. Ayrıca paylaşmayı da öğretir. Çocuklar ve hayvanlar birbirleri ile iyi anlaşırlar.

Sever, korur kollar, sahip çıkar, mamasını verir ve hatta bazen onun için üzülür ve endişelenirsiniz. Hayvanlar ile yalnızlığınızı paylaşır ve birlikte vakit geçirirsiniz. Size bir dost, arkadaş gibi olur. Koşulsuz sevgilerden biridir” dedi.