Aksaray Mahallesinde atıl durumda olan köprü yıkıldı

Erkan BAY/Elazığ'ın Aksaray Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde bulunan atıl durumdaki köprü yıkıldı.

Aksaray Mahallesinde atıl durumda olan köprü yıkıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, ’’Aksaray Mahallesi Aksaray Caddesi üzerine bulunan demiryoluna ait atıl durumda olan ve kullanılmayan köprü, Elazığ Belediyesi ve Devlet Demir yolları arasında yapılan görüşmeler neticesinde yıkıldı. Bu köprü yıllardır atıl durumdaydı. Geçmişte bu köprü üzerinden çimento fabrikası içerisine malzeme götürülüp getiriliyordu. Son 4-5 yıldır kullanılmıyordu. Geçmişte de mahalle olarak yıkılmasını istemiştik. Başvurular yaptık. Olumlu bir dönüş yapılmadı.’’ dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın devreye girmesi ile birlikte bu sorunun çözüldüğünü ifade eden Muhtar Bal,’’ Başkanımız Şahin Şerifoğulları devreye girdi. Devlet Demir Yolları ile istişare yapıldı. Mahallenin önemli bir sorunu çözüldü. O köprünün altından ambulans ve itfaiye geçemiyordu. Alçak olduğu için. Ayrıca Görüntü kirliliği de yapıyordu. Bu köprünün yıkılmasından dolayı çok memnunuz. Şerifoğulları başkanımıza teşekkür ediyorum.’’

Özcan Bal, “Yıkılan bu köprünün hemen üst tarafından bir köprü daha var. Görüşmeler yapılmış. İlerleyen süreçte bu köprünün de yıkılıp yerine yeni bir köprü yapılması gündeme gelmiş.’’ diye konuştu.