ACİL SERVİSLER TAKİP'TE

Sağlık Bakanlığı acil servislerde yaşanan yoğunluğa çözüm bulmak için kameralı sistemi hayata geçirmeyi planlıyor.

ACİL SERVİSLER TAKİP'TE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve birçok ilde bulunan acil servislerde yoğunluk kameralarla tespit edilecek ve hastalara  rahat tedavi imkanı sağlanacak.

 

ÇAĞRI SİSTEMİ KURULACAK

Sağlık Bakanlığı, acil servislerdeki sorunların giderilmesine yönelik bir proje başlattı.Ülke genelindeki tüm hastanelerin acil servislerinde, kamera ve çağrı sistemi kurularak işleyecek proje de hazırlıklar tamamlandı ve hayata geçmeye başladı.

 

HEMEN MÜDAHALE EDİLECEK

Acillerin merkezi yeri olan girişi ve kayıt yerinde akıllı kameralarla yoğunlaşma Sağlık Bakanlığı çağrı merkezine gönderilecek.Kameralar aracılığıyla acilde girişte hasta sirkülasyonu tam olarak görülecek. Kurulan bu kamera sistemi sayesinde bir acilde yoğunluk tespit edildiğinde, Sağlık Bakanına, müsteşara, müsteşar yardımcısına, ilgili valiye, il sağlık müdürüne ve hastane başhekimine kısa mesaj gidecek. 

 

HASTALAR SEVK EDİLECEK

Yoğunluğun yaşandığı hastanenin Başhekimi  acildeki sıkışıklığı ortadan kaldırmak için servislerden takviye yapacak, gerektiğinde komşu  hastanelere hastalar sevk edilecek.

 

SAAT 23.00’A KADAR NÖBETÇİ HEKİM HİZMET VERECEK

Ambulansların da dahil edildiği sistemle, hastanın daha az yoğun olan en yakın acil servise götürülmesi sağlanacak. Acil servislerde yoğunluk yaşanan hastanelerin polikliniklerinde saat 23.00’e kadar nöbetçi hekimler tarafından hizmet verilecek.

 

ELAZIĞ’DA DA HAYATA GEÇİYOR

Proje genelde yoğunluğun yaşandığı Hastanelerde başlayacak.Şimdiye kadar Türkiye genelinde 10-15 hastane de başlatılan kameralı takip sistemi 2018 yılının başlarında Elazığ dahil bir çok ilde de hayata geçirilecek.

 

ELAZIĞ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞLAYACAK

Sağlık Bakanlığının hayata geçireceği proje de Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de olduğu ifade edildi.Özellikle geçmiş dönemlerde acil servisler yaşanan yoğunluğun fazla olmasından dolayı gündeme gelen Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kameralı takip sistemi ile rahatlığa kavuşacak.

 

VATANDAŞLAR MUTLU

Acil servislerde yaşanan yoğunluğun bitmesi için başlayacak projenin önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar,’’Özellikle Acil servislerin rahat hizmet vermesi lazım.Yoğunluktan dolayı hastalar  zor durumda kalıyor.Hastane çalışanları da yoğunluktan dolayı yeterince hizmet veremiyorlar.Kameralı sistemle inşallah bu sorun çözülür.Hem hastalar hem de hastane rahat eder.’’dedi.