650 ÇAY OCAĞI VE KIRAATHANE ELAZIĞ'DA HİZMET VERİYOR

Başak Meral Gündüz/Ortaya çıkışları ve işlevleri farklı olsa da çay ocakları ve kıraathaneler bir buluşma noktası, bir sohbet ortamı, oyun oynama ortamı ve  bazıları içinse sığınılacak bir çatı...

650 ÇAY OCAĞI VE KIRAATHANE ELAZIĞ'DA HİZMET VERİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HER TÜRDEN SOHBET ÇAY OCAKLARINDA

Her mevsimin vazgeçilmezi ve her yaşa hitap eden çay ocakları Elazığ’da bambaşka bir sektör haline gelmiş durumda.

Kahvehaneler zaman içerisinde içinde bilimden sanata edebiyata ilmi sohbetlerin yapıldığı bir ortamdan kıraathaneye dönerek kimilerinin müdavimi olduğu yerler kimilerinin ise asla uğramadığı mekanlar haline geldiler. 

Elazığ’da çay ocaklarının ise genel itibari ile sadece erkeklerin uğradığı ve derin sohbetlerin yapıldığı ortam olma özelliği ve toplumdan her kesimin uğrak mekanları arasında olmaya devam ediyor.  İş bulma imkanının gün geçtikçe zorlaştığı günümüzde büyük bir mesleki tecrübeyi gerektirmeyen çay ocakları ve kıraathaneciliğin bir çok insan tarafından rahatlıkla açılacak mekanlar olarak görülmesi talebin de aynı şekilde oluştuğu bir ortamda sayı olarak 650 tane çay ocağı ve kıraathanenin olmasına zemin oluşturmuştur.  

   

Geçmişi yüzyıllar öncesine varan kahvehane kültürü şekil ve içerik açısından ciddi değişimlere uğramış olsa da, işsizlik gibi bir çok etken kahvehaneleri birey ve toplumsal yaşamında etkin mekanların  başında olmasını sağlamaya devam edecek gibi duruyor.

İşletme sahipleri Elazığ’da meşhur olan bu kültürün yaş ortalamasının giderek yükseldiğini  ifade ediyor.