3 HAFTA SONRA HAYAT NORMALE DÖNEBİLİR Mİ?

3 HAFTA SONRA HAYAT NORMALE DÖNEBİLİR Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Çin’den çıkarak tüm dünyaya sıçrayan ve ciddi oranda can kaybına yol açan yeni tip Koronavirüs’ün yayılmasını engellemeye yönelik çalışmalar da  Türkiye bir çok Avrupa ülkesine göre başarılı oldu. Öyle ki  ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiye düştü. 

BİLİM İNSANLARI HEMFİKİR OLDU

Korona salgınından halkımızı korumak için Hükümetin aldığı önlemler nedeniyle korona virüs buluşan kişiler de göz ile görülen düşüşler meydana gelmeye başladı. Hükümetin virüs kapan vatandaşların tedavi edilerek sağlıklarına kavuşması için verdiği mücadele sonucun da Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayısının ilk kez azaldığı  ve bu durumun izlenen tedavi ile tedbirlerin sonucu olduğu konusunda 6 üniversiteden bilim insanlarının hemfikir olduğunu belirtildi.

1 AYDA KORONA VİRÜS’E KARŞI CİDDİ ÖNLEMLER ALINDI

Birçok zengin Avrupa ülkesi ve ABD’nin koronavirüs ile mücadelede hem sağlık hem de maske gibi basit  malzemelere erişme ve halkına ulaştırma gibi konularda sınıfta kalırken Türkiye’nin 1 aylık gibi kısa bir süre de tüm dünya’yı saran koronavirüs ile mücadelesi sonucunda olumlu gelişmelerin yaşanması, vatandaşların yüzlerini güldürdü.

KORONAVİRÜSTEN EN AZ ZARAR GÖREN ÜLKE

Türkiye, dünyayı tehdit eden Kovid-19 salgını sonrası ekonomi alanında birçok tedbirleri de hayata geçirerek tüm dünyaya örnek olurken, özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde kurulan bilim kurulunun da örnek olacak şekilde koordineli şekilde çalışması, ülkemizin koronavirüsten en az şekilde zarar gören ülke konumuna getirdi.

 

3 HAFTA SONRA HAYAT NORMALE DÖNEBİLİR

Yetkililerin aldığı önlemler sonucunda koronavirüs’ün bulaşmasına engel olunurken, özellikle 31 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birlikte önemli bir adım atıldı. Kasıtlı olarak ve provokasyon amaçlı özellikle büyükşehirler halkın sokağa çıktığı ve sokağa çıkma yasağının neden 12’den 2 saat önce yapıldığı yönünde sosyal medya paylaşımlara rağmen, 31 şehrin kurala uyduğu ve başarılı bir sonuç alındığı gözlemlendi. Özellikle ülkemizde bulunan bilim adamlarının ortak görüşü, alınan tedbirler sonucunda 3 hafta sonra hayatın normale dönebileceği yönünde.

ELAZIĞLILAR DA UYARILA UYDULAR VE EVLERİNDE KALDILAR

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma yasağının getirildiğini duyurmasının ardından, sokağa çıkma yasağı bulunmayan Elazığ’da da vatandaşlar uyarıları dikkat alarak, evlerinde kaldılar. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın başkanlığında toplanan Pandemi Kurulunun aldığı önlemler sonucunda uyarıları dikkate alan Elazığlılar, özellikle bu hafta sonu evlerinde kaldılar ve örnek şehir oldular.

ELAZIĞ HAYALET ŞEHİR OLDU

Koronavirüs nedeniyle Elazığ’ın en işlek caddeleri olan Gazi Caddesi, Hürriyet Caddesi, Vali Fahri Bey Caddesi, İstasyon caddesi, Hastane Caddesi ve Malatya Caddesi sessizliğe büründü.