2 Adet Tır Yardım İçin Yola Çıktı

Elazığ Ticaret Borsası ve Kızılay'ın ortak yürüttüğü yardım kampanyası kapsamında 2 adet tır yola çıktı.

2 Adet Tır  Yardım İçin Yola Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kampanyaya destek vermek amacıyla Elazığ Vali yardımcısı Uhud Emre Koyuncu ,Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ,Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Tarım İl Müdürü Turan Karahan,Şehit Fevzi Katar İmam Hatip Orta Okulu Yöneticileri, Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve kampanyaya katkıda bulunan hayır sever İş Adamları hazır bulundular.

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ “Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya’ya Yönetim Kurulu ile birlikte başlattıklarını, kampanya sonucunda "Ayni Yardım Kampanyası" kapsamında toplanan 2 TIR yardım malzemesinin 17.01.2020 Cuma günü (bugün) saat 14:00'da Kızılay Mahallesinde (Kesrik) bulunan Kızılay Deposundan yola çıkmıştır.” dedi.

Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu ise  ;"Hayır sahiplerine bu desteklerinden ötürü biz teşekkür ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız da 'İdlib'in yanındayız' diye bir kampanya başlattı. Oradaki masum insanların acılarını bir nebze azaltmak, onlara yardımcı olmak, dindaşlık, komşuluk görevimizi yerine getirmek adına böylesi kampanyalar önemli. Bu kampanya da bunun bir parçası esasında. Allah onların yardımcısı olsun. İnşallah oradaki görüntüler de sona erer. Elazığ halkı da bu konularda duyarlı. Bu tür kampanyaların gerektiği miktarda süreceğine inanıyorum.” dedi.

Kızılay Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya’da: "Aralık ayının başından bu yana Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşanan saldırı ve bombardımanlar nedeniyle sınırımıza 350 binin üzerinde Suriyeli vatandaş göç etmiştir. Bu son göç ile birlikte sınırımızda Güvenli Bölge diye tabir edilen yere 650 binin üzerinde Suriyeli vatandaş gelmiştir. Suriyeli vatandaşlar burada çok zor şartlarda hayatta kalma mücadele vermektedir. Buna devletimiz duyarsız kalmadı. İçişleri Bakanlığımız, 'Bir aradayız İdlib'in yanındayız' kampanyasını başlatarak tüm Türkiye'de uygulamaya geçirdi. Bu kampanyaya destek mahiyetinde Sayın Mehmet Ali Dumandağ'ın önderliğinde Elazığ Ticaret Borsası bir kampanya başlatmış oldu. Bu kampanya sürecinde toplanacak yardımlar Kızılay'ın eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Ben bu anlamda Şehrimizin ileri gelenlerinden Ticaret Borsamızın da Başkanı M.Ali Dumandağ Ağabeyimizin her kapısını çaldığımızda bize yardımcı olan, imkanları doğrultusunda hayrını, emeğini esirgemeyen M.Ali Dumandağ , Ticaret Borsası meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.