Zam Yolda Öğrenci 3.5, Tam 4 TL

Özel Haber: Elazığ Yemişlik TOKİ sakinlerinin yaşadığı toplu ulaşım problemi, Elazığ belediyesi ile Şoförler Odası'nın ortak çalışmasıyla giderilirken, 15 Şubat'tan itibaren ulaşımda zamlı tarifeye geçilecek. Yeni zamla birlikte minibüs fiyatları öğrenci 3.5, tam 4 TL olacak.

Zam Yolda Öğrenci 3.5, Tam 4 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/ Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Yemişlik TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların minibüs seferleri konusunda yaşadıkları sıkıntı ve minibüs fiyatları ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası TOKİ’nin şehrin değişik bölgelerinde inşa ettiği ve her biri bir mahalle büyüklüğünde olan konutlarda yaşayan hemşerilerimizin ulaşım sorunu uzun bir süreden beri devam ediyordu.

Konuyla ilgili kurumların ortak çalışması ile bu sorunun çözülmesi için önemli adımlar atıldı.

Yemişlik TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların minibüs seferleri konusunda yaşadıkları sıkıntıları en kısa sürede çözeceklerini ifade eden Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, bu konuda Elazığ Belediyesi ile ortak çalışma yaptıklarını belirtti.

Haber

“VATANDAŞ TOPLU ULAŞIM İSTİYOR”
 TOKİ Yemişlik konutlarında yaşayan vatandaşların minibüs ve belediye otobüsleri konusunda sorun yaşadıklarını dile getiren Başkan Toraman, “Bu sorunlardan bir tanesi o konutların halen tamamen dolmaması. Taşınmalar var ama halen evlerin çoğu boş durumda. Fazla bir yolcu da yok. Orada yaşayan vatandaşlar da haklı olarak minibüs seferleri istiyor.” dedi.

“HER DARLIĞIN BİR RAHATLIĞI OLACAK” 
Mazot fiyatları yüzünden esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Toraman, “Şuan mazot  16-17 lira oldu. İstenilen yolcu sayısı da orada bulunmayınca problem oluyor. Gelirler az, giderler fazla. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor esnafımız. Şuan oraya minibüsler çıkmıyor. Sadece otobüs gidiyor. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz. Güzergâh belirlemeye başladık. Ben gittim gezdim ve incelemelerde bulundum. Kaç tane minibüs verebiliriz, şartlar nedir araştırmaları yapıyoruz. Orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeye hakkımız yok. Yani her darlığın bir genişliği olacak.” dedi.

“BELEDİYEMİZ DE ÇALIŞMA YAPIYOR” 
Vatandaşları mağdur etmeyeceklerini ifade eden Başkan Toraman, “Belki esnafımız belli bir süre para kazanamayacak ama sonunda emeğinin karşılığını alacak. Bu sorunu kesinlikle çözeceğiz. Şuan belediye otobüsleri saat başı hizmet veriyor. Belediyemiz ile görüşüyoruz. Belediyemiz saatler de bir değişiklik yapacak. Araçları belirlemeye çalışıyor. Yarım saatte bir hizmet vermek planlanıyor. Vatandaşlarımız haklı ama esnafımız da zor durumda.” diye ifade etti. 

“DÜZENLEME YAPIYORUZ”
Şevket Toraman;  "TOKİ konutları için yeterli minibüs sayımız yok ama tabiî ki yeni bir düzenleme çalışmamız olacak. Çünkü şehrimizin dört bir tarafında yenilenmeler var. Yeni yerleşim yerleri yapıldı. İnsanlarımızın taşınması devam ediyor. Hala anahtarlarını almayan vatandaşlarımızı var.”dedi.   

“SORUN, ÇÖZÜLMEYECEK BİR SORUN DEĞİL”
Vatandaşı ve esnafı mağdur etmeyecek şekilde bir karar alacaklarını belirten Toraman,“Mesela bizi arıyor  vatandaş gece,  Yemişlik'e araba yok diye. Yani 1 kişi için minibüs gönderme şansımız yok. Daha standarda girmedi ki oralar. Çalışmalar ve güzergâh belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu sorun çözülmeyecek bir sorun değil. Onun için çözeceğiz. Vatandaşımızı ve esnafımızı mağdur etmeyeceğiz ve ona göre bir karar alacağız. Belirli saatlerde hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde hizmetlerimiz devam edecek. Ama bunları yaparken de gerek belediyemizle, gerek sahadaki durak başkanlarımızla, oraya hizmet veren esnaflarımızla istişarelerde bulunacağız.”dedi.

SALIDAN SONRA ZAMLI TARİFE
 Yakıt zamlarının şoför esnafını çok zorladığını ifade eden Başkan Toraman; “1 litre yakıt 16 lira olmuş. Esnafımız nasıl bu masrafı karşılayacak? Bu ayın 15’in de ücretlere zam gelecek. Öğrenci 3,5 lira, tam 4 lira olacak. Bu da düzenleme olarak yapıldı. Kararı aldık, onaydan sonra başlatacağız. Bunun başka yolu yok. Yakıtımız gideri kurtarmıyor.  ÖTV’siz bu esnafa yakıtın verilmesi gerekiyor. Ciddi anlamda ÖTV’siz bu esnafa yakıt verilecek, yüzde 50 destek sağlanacak hem burada vatandaş kazanacak hem de esnaf para kazanacak.” diye konuştu.