Zam Tepkisi

Özel Haber: Elazığlı vatandaşlar elektrik, doğalgaz, gıda ve pazar fiyatlarında yaşanan zamlar sonrası geçinemediklerinden dert yanarak yetkililerden yaşanan zamlar konusunda destek istedi.

Zam Tepkisi

Hakimiyet TV şehrin sorunları ve çözüm önerileri konusunda yaptığı konuklu canlı yayınlar ve şehrin önemli konularında son dakika yayınları ile vatandaşın doğru bilgilendirilmesini sağlaması yanında yaptığı sokak röportajlarıyla da vatandaşın sesine ses oluyor. 

Son günlerin en çok konuşulan konusu olan elektrik, doğalgaz ve gıda fiyatlarındaki günübirlik zamları vatandaşa sorduk. 

Haber

YENİ YILA ZAMLA GİRDİK
Yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlandı. 2022 için belirlenen elektrik tarifeleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girince yeni yıla zamla girdik.

KADEME ARTTI AMA ESNAF DERTLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı, ''En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' dedi. Bu düzenlemenin ardından önceki dönem yüksek gelen faturalara herhangi bir çare bulunmazken esnaflar ise hala yüksek tarifeden kullanılan elektrik konusunda düzenleme yapılmasını beklediklerini ifade etti. 

Haber

VATANDAŞIN GÖZLERİ DOLDU
Yaptığımız sokak röportajları esnasında mikrofon uzattığımız emekli bir vatandaş elektrik, doğalgaz, gıda ve akaryakıt zamları yanında emekli maaşların da yaşanan artışın geçinmek için yeterli olmadığını, emekli maaşlarının yetmediğinden dolayı çalışmak zorunda kaldıklarını ve yaşları itibari ile kimsenin kendilerini çalıştırmadığını belirterek gözleri dolarak sözlerini tamamlayamadan ayrıldı. 

Haber

ET YEMEK HAYAL OLDU
Mikrofon uzattığımız vatandaşlar faturalar nedeniyle aldıkları maaşların tükendiğini belirterek temel gıda maddelerine ulaşamadıklarını ve ayda bir yiyebildikleri et ürünlerini artık hiç alamadıklarını söylediler. Vatandaşlar “eti, balığı unuttuk, bir yoğurt yemeye mecburuz ama onu bile yiyemiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. 

Haber

FATURALAR 2 KATINA ÇIKTI
Bir önceki dönem faturaları ile yeni gelen faturaları kıyaslayan vatandaşlar, faturaların 2 katına çıktığını belirtti. Faturaların çok yüksek geldiğini belirten vatandaşlar bu konuda acil bir çözüm beklediklerini belirttiler. 

Haber

SİYASETE TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenlerinin tam olduğunu belirten vatandaşlar siyasete ise tepkililer. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden gelen çabayı gösterdiğini ancak siyasilerin yeterli çabayı göstermeyerek soruna çözüm bulamadıklarını belirttiler.