Yürümeyenler, Koşanlara Kızarlar

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce'de vatandaşlarla röportaj yapan Halk Tv muhabirinin mikrofon uzattığı bir vatandaş Erdoğan'a ve devlete dualar etmiş.

Yürümeyenler, Koşanlara Kızarlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Soylu'nun da hemen deprem bölgesine geldiğini söyleyen vatandaşın bu cümleleriyle şok yaşayan ve röportajı kısa tutmaya çalışan muhabir ne yapacağını şaşırırken, yayını stüdyodaki İsmail Küçükkaya'ya devretmiş.

Tabi bu cümleler değildi Halk Tv muhabirinin aradığı. Onlar, depremin tozu dumanı daha tüterken bölgeye gelen ve anında müdahale eden devlet yetkililerini görmek ve takdir etmek yerine olumsuzlukları yansıtmak için deprem bölgesine giden muhabirlerdi.

Bunlar, ülkemizin afetler karşındaki operasyonel kabiliyetiyle gurur  duymak yerine, bir aksaklık olsun ki yöneticileri rezil edelim anlayışındaydı.

Oysa 1999 yılındaki depremde  başbakan Ecevit’i rahatsız  olmasın diye uyandırmayan, aylarca depremin enkazını bile kaldıramayan zihniyet, bugün Halk TV ve türevlerinin kutsal kabul ettiği ve kurtarıcı olarak lanse ettiği siyasi partilerdi.

Ne diyordu Cemil Meriç, “Yürümesini bilmeyenler koşanlara kızarlar.” 

Onlar kızgınlıklarıyla kendilerini yesin bitirsinler, hizmeti anında halkıyla buluşturan bir devletimiz  ve yöneticilerimiz var.