Yüksek Katlardan Dublekse

24 Ocak 2020 ardından da 6 Şubat depremine yüksek katlarda yakalananlar, binaların taşıyıcı ve kolonlarında herhangi bir hasar olmamasına ve uzmanların hasarsız tespiti yapmalarına rağmen yaşadıkları korkuyu atamadıklarını sıklıkla dinliyoruz.

Yüksek Katlardan Dublekse
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi sonrası da birkaç ay benzer  ifadelere şahitlik etmiş ancak sonrasında herkes yeniden yüksek binalarıyla barışık yaşar hale gelmişti.
Ancak 6 Şubatta dokuz saat arayla iki ciddi depremi yaşayan birçok Elazığlı, yüksek binalardan soğumuş ve uzaklaşmış durumda.

Şehrin en revaçta bölgesi olan Çaydaçıra mahallesinde 10 katlı imara açık arsası olanlar, bu rantı terk ederek dubleks ev yapmanın hayallerini kurmakla kalmıyor projelerini yapıyorlar. 

Maddi olarak zarar etme pahasına can güvenliği ve iç rahatlığı ile evlerinde oturmak amacıyla dubleks site taleplerinin çok arttığını ifade eden sektör temsilcileri, bu tip ev fiyatlarının 10- 12  milyon arasında değiştiğine dikkat çekiyorlar.

Daha çok hali vakti yerinde olan kesimlere hitap edecek bu tür projelerin özellikle Harput, Gülmez, Feyzi Çakmak ve Zafran’ın dayanıklı zemini ile Meryem Dağı eteklerinde  hızlanması bekleniyor.

Yüksek katlı da olsa yönetmeliklere uygun ve denetimleri zamanında yapılmış binalar güvenli olmasına rağmen, deprem psikolojisi dubleks evleri popüler yapacak gibi…