Yük Ağır, Sorumluluk Büyük

BM Genel Kurulu'nda konuşmak ve Türkevi'nin açılışını yapmak için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konferansa katıldı. Erdoğan'ın tüm dünyaya önemli mesajlar verdiği konuşmasından önce ise kürsüye New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj çıktı.

Yük Ağır, Sorumluluk Büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Wahhaj, "83 milyonluk ülkenin liderisiniz. Bu, çok büyük bir iş. Ama bence siz tüm Müslüman dünyasının liderisiniz" ifadelerini kullanırken salonda alkış tufanı koptu.

Bu manzara da gösteriyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tanımlamak ve misyonunu görmek için Türkiye’den bakmak yeterli değil. Dünya mazlumları ile birlikte Müslümanların gözü kulağı Erdoğan’da. 

Ülkemizde Erdoğan’a  olmadık hakaretler savuran  insanlar yanında, Türk ve İslam coğrafyasında onun için gözyaşı dökerek dua eden ve onun muzaffer olmasını isteyen milyonlarca yürek var.
Belki o duaların ve samimi gözyaşlarının sayesinde 2002 yılından beri bu ülkenin hizmetinde, bu ümmetin derdiyle dertlenmekte ve bunu dünyaya haykırmakta. 

Ancak ve ne yazık ki Erdoğan’a dünya Müslümanlarının yüklediği bu  misyonla değil de davayı kişisel kazanımların aracı ve sıçrama tahtası olan bazı Ak Parti yöneticileri Erdoğan’a ve misyona ciddi zarar veriyorlar.

Bazı  Ak Partililerin, ne ümmet, ne millet ne de ülke dertleri yok gibi. Lüks içinde, şatafatlı bir hayat yaşamak ve ihale kovalamak gibi bir hedefleri var sadece.

Sıradan insanları geçtik keşke Ak Parti’nin yönetim kadrosunda olan her bir kişi, New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj’ın görüşüne inansa da ona göre siyasetine ve hayatına yön verse.