YRP, Vakfa Dönüş Yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Cumhur İttifakı ile görüşme yaptı ve kararını açıkladı

YRP, Vakfa Dönüş Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YRP, seçimlere hiçbir ittifaka katılmama ve kendi parti logosu ile seçimlere girme kararı aldı. 
Fatih Erbakan’ın aldığı ikinci bir karar ise cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmek.
Cumhurbaşkanı adayı olmak için başvurusunu yapan Fatih Erbakan,  hazır olan 100 bin imzayı önümüzdeki günlerde YSK’ya teslim ederek yarışa dâhil olacak.
Yeniden Refah Partisi,  Saadet Partisinden kopan az sayıda taraftarına rağmen özellikle Ak Partiden bir vesile ile küsen ve kızanların desteği ile oyunu bir miktar artıran bir parti konumuna yükselmişti.
Bazı anketlerde hala Saadet Partisinin gerisinde olan YRP’nin programlarının coşkulu geçmesi parti yönetimi tarafından baraj sorunu olmayan bir parti konumuna yükselmiş olarak değerlendirildi.
YRP’nin Cumhur ittifakıyla görüşmeye başlaması, Ak Partiye tepki duyan kesimlerin oyunun rahatlıkla vereceği bir parti durumuna getirmişti. Ancak alınan son kararla YRP’nin Cumhur ittifakına ret cevabı vermesi, 14 Mayıs seçimlerinin önemini ve aksi durumda ülkenin başına gelebilecek olayları gören kesimlerin yeniden Ak Parti saflarına dönmesini getirdi.
Fatih Erbakan, bu hamlesi ile Ak Partiden gelen oyları kaybetti ve Saadet’ten ayrıldıkları seviyeye düşürdü. 14 Mayıs seçimlerinin ne anlama geldiğini bilen kesimlerin merhum Necmettin Erbakan’ın deyimiyle kerhen de olsa bir kez daha Ak Parti’ye yönelecek olması ve YRP’nin seçimlerden yüzde 1’in de altında bir  oy alması  partinin tümüyle bitmesine sebep olabilir.
Fatih Erbakan bu çıkışıyla Meral Akşener’in 3 Martta masayı dağıttıktan sonra partisinin birden bire yok olma tehlikesini görme halini yaşıyor. Akşener yaptığı hatayı 3 gün sonra anladı ve hem partisini hem de misyonunu kilit konuma getirmeyi başardı ama korkarız ki Fatih Erbakan’ı çevreleyen kadroda böyle bir feraset yok. Adamı öyle uçurdular ki kendisini Cumhurbaşkanı olacak sandı. Oysa YRP’yi az biraz büyüten Ak Partililerdi ve onlar da geri döndüklerine göre başa dönüp Erbakan Vakfı kadrolarına kalındı.  Hayırlı olsun.