YRP, Saadet'i Geçti

2023 seçimlerine artık aylar kala anket şirketleri tarafından yapılan anketlerin sonuçları da heyecanla takip ediliyor. Anket sonuçlarını son açıklayan şirketlerden biri de ASAL Araştırma oldu.

YRP, Saadet'i Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ASAL Araştırma'nın ağustos ayı anketinde AK Parti, yüzde 35.5'lik oy oranına ulaştı. MHP'nin yüzde 8.9, BBP'nin de 0.8 almasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın toplam oyu 45.2 olarak şekillendi. Millet İttifakı partilerinin toplam oyu ise 37.3'te kaldı.

Ankette dikkat çeken bir diğer detay ise Zafer Partisi'nin oy oranı oldu. Ümit Özdağ'ın ısrarla "yüzde 9'larda" dediği Zafer Partisi'nin yüzde 1.3 aldığı görüldü. 

Ankette en çok dikkat çeken bir detay da  Yeniden Refah Partisi'nin de 1.1'lik oy oranıyla, 0.9 alan Saadet Partisi'nin önüne geçmesi oldu. 

Bu sonuçla Saadet’in kendi tabanını koruduğu ancak Ak Parti, MHP ve partisine kızgın seçmenlerin adresinin ise YRP olduğu görülüyor.

Seçime yaklaşılıncaya kadar YRP’nin bu istikrarlı yükselişini sürdüreceği ve yüzde 7 olan baraj sınırına yaklaşacağı ifade ediliyor.

YRP’nin bu yükselişinin en önemli sebebi, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın ülke sorunlarına yönelik çözümcül politikaları ile hem cumhur hem de millet ittifakına yönelik ciddi eleştiriler getirmesi.

Hiçbir ittifaka girmek gibi bir  amacı olmadığını söylemesi ve sorunlara özgün ve milli çözümler bulması da Fatih Erbakan’ı her gün daha umudun ve çıkışın merkezi yapıyor.

Yeniden Refah Partisi, tabandan ve halkın gönlünden çıkarak istikrarlı bir şekilde büyümesine rağmen, hiçbir getirisi olmamasına rağmen halktan tepki gören, partiye getiri yerine götürüsü olan isimlerle büyüme gibi bir komplekse girmesi tabanda tepki görüyor.

Samimi insanların gayretleriyle ve istikrarlı bir şekilde toplumda karşılık bulmasına rağmen, geçmişte birçok partide siyaset yapmış ancak istediğine ulaşamamış, toplumda reel bir karşılığı olmayan,  yıpranmış  isimlerin partiye alınmasından rahatsız olan birçok isim, YRP saflarına katılmak arzusu olmasına rağmen sırf bu isimler sebebiyle uzak kalmayı tercih ediyor.

YRP Genel Merkezi’nin de son aylarda artan transferler konusunda seçkinci davranması ve illerde araştırma yaptıktan ve partide olmamasına rağmen beyanına güvenilir saygın isimlerle istişareler yaptıktan sonra bu tür geçişleri onaylaması gerektiğini dile getiren siyasi gözlemciler, bunun yapılmaması halinde partinin halkta oluşturduğu umut ve heyecanın kısa süre içerisinde söneceğine dikkat çekiyorlar.