YRP'nin İstikrarlı Yürüyüşü

Siyasete ve muhalefet anlayışına yeni bir soluk getiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hem başörtüsü hem de ailenin korunması konusundaki çıkış ve önerileriyle hükümete yol haritası belirleyecek ve yön gösterecek önemli iki çıkış yaptı.

YRP'nin İstikrarlı Yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ile ilgili yasa teklifine “yasadan öte anayasa ile teminat altına alalım” diyen Fatih Erbakan oldu. Yine aileyi koruma ile ilgili çalışma yapılmasını bir hafta önce dile getiren Erbakan’ın bu açıklamasından sonra her iki konunun da anayasa güvencesi altına alınacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları memnuniyet oluşturdu.

YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın bu teklifleri ve tekliflerin anayasa çalışmasına konu edilmesi, geçtiğimiz haftalarda bu partinin Elazığ İl başkanlığına atanan Ömer Ateş’in de gündemindeydi.

Ateş, Yeniden Refah Partisi’nin klasik ve reddiyeci bir muhalefet yerine yapıcı, yol gösterici ve doğrulara destek verici bir muhalefeti öncelediklerini ifade ederek, hayra motor şerre fren olduklarını dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi bu tutumu ile hem ülke genelinde hem de ilimizde geniş kesimlerce ilgi görüyor. 

Siyaseti kavganın, çekişmenin ve didişmenin zemini olarak gören kesimlerin sığ ve seviyesiz atışmalarından bıkan kesimlerin gönlü,  sorumlu ve ilkeli siyaset yapan  YRP’ye akıyor.

İki ittifaka da mesafeli duran, her iki tarafın da yanlışlarını cesurca eleştiren ve bununla halkın hissiyatına tercüman olan YRP’nin bu samimi duruşu vatandaşta olumlu karşılık buluyor.

YRP’nin Elazığ İl başkanlığına atanan Ömer Ateş de bu samimi, beklentisiz ve karşılıksız teveccühü, en güzel şekilde karşılayacak ve insanlarımıza örnek,ilkeli ve her halükarda misyon siyaseti yapacak bir anlayışla partisini Elazığ’da iddialı bir noktaya taşıyacak teşkilatçılığa sahip tecrübeli bir siyasetçi.

Samimiyetle yola çıkan, kendi davasının yükselmesi dışında hiçbir kişisel plan ve hedefi olmayan siyasiler belki geç büyür ama ilkeli ve omurgalı büyür. Tıpkı Refah Partisi gibi. 

YRP’nin istikrarlı büyümesi anketlere de yansıyor. Sonradan kurulan partiler içerisinde en yüksek oyu alan YRP’nin bu yürüyüşü tek başına girilen seçimlerden barajı geçerek meclise girme sonucunu getirecek gibi görünüyor.