YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında Parti MKYK'sına seçilen Elazığlı isimler tanıtıldı.

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

6 Kasım 2022 tarihinde Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi yoğun katılımla Ankara’da Ankara Arena Spor Salonun’da gerçekleşti ve Fatih Erbakan, gerçekleştirilen kongre sonucunda yeniden genel başkan seçildi.
Türkiye’den tüm illerin yoğun katılım sağladığı kongreye Elazığ’dan da büyük bir katılım yapıldı. Kongre sonucunda Elazığ’dan 5 isim Yeniden Refah Partisi MKYK’sında yer aldı.

YRP Elazığ İl Teşkilatı hem gerçekleşen kongre hakkında bilgi vermek hem de MKYK üyesi seçilen adayları tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, büyük kongrenin iktidar partisinin bile sağlayamayacağı kadar büyük bir katılımla gerçekleştirldiğinin altını çizerek Elazığ’dan 23 otobüs, çok sayıda özel araç ve havayoluyla katılım sağladıklarını ve bu çalışmanın neticesinde Elazığ’dan 5 ismin MKYK’da yer aldığını söyledi.

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

İşte İl Başkanı Ateş’in açıklamasında öne çıkan başlıklar:

“TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ”

Konuşmasının başında meydana gelen terör saldırısını kınayan Ateş: “Dün İstanbul’da hain bir tereörist saldırı sonucu hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza allah’tan rahmet diliyorum. Yine bu patlamada hayattını kaydeben Elazığ’daki yakınlarını çok iyi tanıdığımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’a rabbimden rahmet yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum. Patlamada yaralanan vatandaşlarıma acil şifalar diliyorum. Tek şuçları o an oradan geçmek olan masum insanların vefat etmesine sebep olan böylesine bir hain saldırıyı yapanları, azmettirenleri ve arkasında duran güçleri lanetliyorum. Eylemi yapan yakalandı ve adelete teslim edildi lakin bu teröristi bu eyleme iten; ideolojik görüş, zihniyet, örgüt ve bunlara her alanda lojistik destek veren ülkelerin bu yolla hiç bir şey elde edemeyeceklerini, necip Türk milletinin vatan, bayrak ve ezan sevdasını söndüremeyeceklerini bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

"HEPİMİZİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR"

Seçim dönemi yaklaşırken terör örgütlerinin provokasyonlarının artabileceğine dikkat çeken Ateş: ülkemizde kaos ortamı oluşturmak isteyen çevrelere karşı hepimizin dikkatli olması, oynanmak istenen oyunları bozmak amacıyla birlik ve bareberkliğimizi korumamız lazım. Görünen o ki seçim sathı mailine girildiği bu günlerden sonra, bazı mihrakların amaçlarına ulaşmak ve kamuoyunda korku ve panik oluşturmak amacıyla benzer eylemler planlama gibi bir düşünceleri var. Şunu özellikle belirtmek gerekir ki ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor ve birçok küresel aktörlerin bölge üzerinde hesap ve planları var. Ortadoğuya hükmetmek ve bu bölgenin kaynaklarını sömürmenin yolunu Türkiye’yi islah etmekte gören çevrelere karşı feraset sahibi olmalıyız, Kurtuluşun Avrupa Birliği ile değil İslam birliği ile mümkün olacağının farkına varmalıyız artık” dedi.

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

“YENİDEN REFAH KURTULUŞ REÇETESİ SUNAN BİR SİYASİ HAREKETTİR”

Başkan Ateş açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Konuşmamın başında da ifade ettiğm gibi 20 Eylül itibariyle göreve başladık. Partimizn 2. Olagan Genel Kuruluna kısa bir süre kaldığı bir dönemde başladığımız görevimize, gündemimizin en büyük yoğunluğunu Ankara Arena Spor salonunda yapılacak kongremiz oluşturdu. Çünkü 23 Kasım 2018 tarihinde kurulan ve yeniden büyük Türkiye öncülüğünde, yer yüzünde adil bir nizamı hakim kılmak için siyaset yapan halkımızın tek umudu haline gelen bir partidir. Partimiz, her alanda bunalan ve sorunları günbegün artan halkımıza kurtuluş recetesi sunan bir siyasi harekettir.”

KONGREYE ELAZIĞ DAMGASINI VURDU

Yeniden Refah Partisi’nin 2. Olağan Büyük Kongresi’ne Elazığ’dan yoğun katılım sağladıklarını belirten Başkan Ateş, şunları kaydetti: “Yeniden refah partisi,  medya rüzgârıyla, holding patronlarının desteğiyle, iktidar gücüyle, hazine yardımı alarak veya dış güçlerin desteğiyle değil, halkımızn gönlünde yeşeren, vicdanında büyüyen ve tek altarnatif olan bir partidir. İşte tüm bu sebebplerle; bir siyasi hareket olmakla birlikte milli ve manevi değerleri önceleyen, yeniden büyük Türkiye’yi kendi kaynakları ve milli modellerle kalkındırmayı önceleyen bir parti olan yeniden refah partimizin 2. Olagan Kongremize 23 otobüs, çok sayıda özel araç ve havayoluyla gelen hemşerilemizle katılım sağladık.”

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

“KADROLARIMIZ HAZIR”

Ülkeyi yönetmeye talip olduklarını ve kadrolarının hazır olduğunu belirten İl Başkanı Ateş: “Ben bir kez daha bu çalışmalarda fedekarca çalışan teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 45 gün boyunca aralıksız devan eden bu çabamız, bu gayretimiz ve arkadaşlarımızın fedakârca çalışmaları; partimizin 2. Olağan Kongresine de yansıdı ve ilimizden 5 arkadaşımız MKYK üyeliğine seçildi. Bilindiği gibi 6 Kasım tarihinde gerçekleştirilen kongremiz 65 bin partilimizin katılımıyla ve coşkulu bir şekilde yapıldı. İktidar partisinin bile devletin tüm imkânlarını kullanmasına rağmen bu derece katılımı fazla bir kognre yapamadığını bilmenizi isterim. Salona sığmayan on binler dışarda kaldı ve Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan önce salonun dışına sonra da salonun içinde bulunan partililerimize hitap etti.”

“ELAZIĞ İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR”

Yeniden Refah Partisi’nin projelerinin ve yol haritasının da belli olduğunu vurgulayan Ateş açıklamasının devamında: “Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın liderliğinde Elazığ ile birlikte 81 ildeki 681 refah projesi, ekonomik bağımsızlığı sağlayacak "milli kaynak paketleri", katma değeri yüksek milli teknoloji hamleleri, "ilk 100 gün icraat planlaması" ile yol haritası belli, deneyimli, ehliyetli ve liyakatli kadrolarıyla yaşanabilir ve yeniden büyük türkiye'yi inşa etmeye hazır bir partidir. Yeniden refah partisi olarak ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini milli bir ruh ve ekiple hazırladığımız projelerle ekonomiye kazandıracak ve başta istihdam olmak üzere birçok alanda millli kalkınma hamleleri başlatmak istiyoruz. Bu kapsamda elazığ için hazırladığımız birkaç projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum:

1) Elazığ Entegre Ferro Krom ve Paslanmaz Çelik Üretim Üssü

2) Harput Yüksek Teknoloji Enstitüsü..

3) Elazığ Ovalarının (Altınova-Kuzova-Bermaz Ovası-Yarımca Ovası) Suyla Buluşturulması.

4) Elazığ Sivrice “Sıvı Gübre Entegre Tesisi ve Tarımsal İnovasyon Merkezi”

Projelerimiz hazır olup iktidar olduğumuz süre içerisinde hayata geçirilecektir” ifadelerine yer verdi.

İTTİFAKLARA ELEŞTİRİ

Açıklamasında Cumhur ve Millet İttifaklarını eleştiren Başkan Ateş, şu görüşlere yer verdi: “Yeniden Refah Partisi, 20 yıl gibi çok uzun bir süre tek başına iktidarda kalmalarına rağmen, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele vaadiyle halkımızdan 20 yıl destek almalarına rağmen yolsuzlukları ve yoksullukları artıran Cumhur İttifakı partilerinin emeklilik dönemlerinin geldiğini dile getiren bir partidir. Yine Refah Partisi 6 benzemezin bir araya geldiği, halkımızın sorunların çözüm olacak hiç bir projelerinin olmadığı, hala Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyememiş olmalarına karşın, İngiltere ve Amerika’dan icazet peşinde koşan Millet İttifakı’nın da çözüm olmadığını ifade eden bir partidir. Yeniden refah partisi’nin ittfak yaptığı tek güç ve merci halktır, vatandaşlarımızdır.”

YRP MKYK üyesi seçilen isimleri tanıttı

İDRİS ALAN’A TEBRİK

Başkan Ateş, açıklamasında son olarak geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde oyların çoğunu alarak başkan seçilen İdris Alan’ı tebrik ederek şunları kaydetti: “Geçtiğimiz Cumartesi günü ilimizin her alanda kalkınması ve gelişmesine önemli katkılar sunan ETSO seçimleri yapıldı. Seçimler sonunda ipi göğüsleyen ve seçimleri kazanan İdris Alan kerdeşimizi ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı ve şehrimiz için faydalı olan her türlü projelerinde yanlarında olacağımızı buradan ifade ediyor ve kendilerine başarılar diliyorum.”

Başkan Ateş’in konuşmasının ardından MKYK üyesi seçilen isimler kendilerini tanıttı. 

Elazığ’dan MKYK üyesi seçilen YRP’liler bu süreçten sonra Elazığ’da YRP’nin aktif bir siyaset izleyeceğini ve Merhum Erbakan’ın “Hünkar Mahfili” olarak nitelediği Elazığ’ın buna yakışır işler yapacağını, özellikle Maden’deki rezervler konusunda ilerleyen günlerde bazı çalışmaların gerçekleştirileceğini vurguladılar. 

Başkan Ateş’in konuşmasının ardından MKYK üyesi seçilen isimler kendilerini tanıttı. 

İşte Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi olarak seçilen o isimler:

Mehmet GÜL

Nurettin GÜL

Mesut YILMAZ

Av. İbrahim GÖK

Mehmet TAN

“ELAZIĞ HALKININ GÖNLÜNE GİRMEYE GELİYORUZ”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, şunları kaydetti: “2. Olağan Kongremizi büyük bir katılımla yapmış bulunmaktayız. Kongremize katılan bütün dava erlerinden Allah razı olsun. Hepsi ciddi bir emek verdi ve katkı sundu. Kongremizde emniyetin verdiği rakama göre 84 bin civarında bir katılım oldu. Allah’a hamdolsun ki Türkiye’nin her yerinden katılım sağlandı. Asıl önemli Yeniden Refah Partisi’nin bir umut kapısı olduğudur. İnsanlar heyecanla mutlulukla ve bir umutla Yeniden Refah Partisi’ne büyük bir katılım sağlıyor. Yeniden Refah Partisi dün de bugün de tek alternatif olma özelliğini devam ettirmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak Elazığ halkının gönlüne girmeye geliyoruz. Görev alan tüm hemşehrilerimi ve teşkilatımızın tüm üyelerini tebrik ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“BU SÜREÇTEN SONRA SİYASET ELAZIĞ’DA DAHA FARKLI OLACAK”

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Nurettin Gül, Yeniden Refah’ın 50 yıllık bir siyasi geçmişi olduğunu vurguladığı açıklamasında: “Bizler 2018 yılında kurulmuş olan çiçeği burnunda bir parti olarak hem ülke hem de Elazığ gündeminde yer edinmiş, her ne kadar 4 yıllık bir parti olsak bile 50 yıllık bir siyasi geçmişi olan bir maziye sahip, bir geleneğe sahip, Milli Görüş geleneğinden gelen ve bu çerçevede siyaset yapan bir partiyiz. Partimizin 2. Olağan Büyük Kongresi sonucunda ilimizden kıymetli isimler genel merkez MKYK’sında seçilmesi vesilesiyle bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte MKYK üyesi arkadaşlarımız ile birlikte güzel çalışmaları hep birlikte yapacağız. Gerek genel siyasette gerekse de yerel siyasette yapacağımız çalışmalara büyük katkılar sunacağımıza inancımız tamdır. Bu heyecanın, bu coşkulu kadronun Elazığ siyasetine yeni bir soluk yeni bir heyecan katacağına ve siyasetin Elazığ’da bundan sonraki süreçte daha farklı olacağına inancımız tamdır.” 

“20 YILLIK İKTİDARIN VERMİŞ OLDUĞU BİR YILGINLIK VAR”

MKYK Üyesi Nurettin Gül, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Her şeyden önce yarın seçim olacakmış gibi aynı aşk ve heyecanı her gün yaşayan bir teşkilatız. Önümüzdeki seçimlerin her ne kadar kongremizde startını vermiş olsak bile bütün teşkilat mensubu kardeşlerimiz yarın seçim olacakmış gibi büyük gayretiyle bütün gücüyle Erbakan Hocamızın ifadesiyle “Sadece Allah’ın rızasını kazanabilmek adına” bu çabayı ortaya koymaktadır. Bizler seçim startını verdik. Allah’ın izniyle gerek genel seçimde gerek yerelde Yeniden Refah Partisi’nin oy patlamasını hep birlikte görmüş olacağız. Yeniden Partisi’ne olan ilginin asıl kaynağının insanların yeniden Refah’a yeniden Erbakan’a olan özleminin bir işareti olarak görüyorum. Elbette ki 20 yıllık iktidarımızın ve nihayetinde ortaya koymuş olduğu çalışmaların ülke insanları üzerinde artık bir bıkkınlığa ve yılgınlığa vesile olduğunu artık iktidar ve muhalefet arasındaki kutuplaşma siyasetinin, horoz dövüşünün artık bu ülkeye bir çare getirmeyeceğinin işareti olarak Yeniden Refahlı günleri müjdelemek istiyorum. Bu vesileyle tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“ELAZIĞ’A ÖDETİLEN BEDELLERİN HESABINI ÖDETMEYE GELİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Tan ise açıklamasında şunları kaydetti: “Gittiğimiz her ilde, ilçede ve köyde insanlarla bütünleşmede o sevgiyi o muhabbeti gördük. Bu sevgi ve muhabbetin temelinde 50 yıllık bir mücadelenin en güzel yansımasıdır. Bu süreçten sonra biz şartlara teslim olmadan, teşkilatımızın tüm üyeleriyle birlikte ilimize, bölgemize ve tüm Anadolu’ya karşı görevlerimizi yerine getireceğiz. Bu çalışmaların karşılığını hep birlikte göreceğiz. Elazığ’ı biliyoruz, ilimizdeki yapılması gerekenlerin neler olduğunu biliyoruz. Ağır bedeller taşıyan ilimizde bu makus talihi değiştirme derdimiz var. Bu derdimizden dolayı projelerimiz ortaya çıktı. Milli Görüş’ün geçmiş tarihinde elimizde iş bitirme belgelerimiz var. Bu bizim onurumuz ve bu onuru öteye taşımak adına tüm teşkilatlarımızla bir ve beraber olacağız. Elazığ’a ödetilen bedellerin hesabını ödetmek için geliyoruz. Maden’de oynanan oyunları biliyoruz. Orada hukukun nerelerde kadir olduğunu da biliyoruz ama biz, hukukun ve mevzuatın neler gerektirdiğini de biliyoruz. Bu hususta üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğimizi de buradan haykırıyoruz. Bu vesileyle toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.”
“YENİDEN REFAH’IN BAYRAĞINI HEM TÜRKİYE’NİN HEM DE ELAZIĞ’IN BURÇLARINA DİKECEĞİZ”

Yeniden Refah Partisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Koordinatörü ve MKYK Üyesi Av. İbrahim Gök: “3 Y’yi ( yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar) çözeriz diye gelenlerin bugün 3 Y’nin içinde boğulduğu bir Türkiye’den bahsediyoruz. Böyle bir Türkiye’de yeniden bir güneş doğuyor bu ülkenin ufuklarında. Bundan 40-50 yıl evvel Türkiye’ye hizmet eden bir kadro yenilenmiş ve inovasyona uğramış haliyle aynı heyecanla yine Türkiye’nin siyaset sahnesinde Türkiye’deki insanlara umut olma adına yol çıkmış bulunuyor. Daha seçim konuşulmazken biz her köye, ilçeye, mahalleye, sokağa kendi heyecanımızı taşımaya çalıştık. MKYK üyeliği açısından baktığımızda 5 arkadaşımızla beraber Elazığ’ın genel merkez bazında temsil hususunda çok ciddi bir güce ulaştığımızı da ifade etmek istiyorum. Bu 5 kardeşinizin dışında genel merkezde görev yapan Elazığlı kardeşlerimiz de var. Bu kardeşlerimizle beraber başta 2023 seçimleri olmak üzere 2024 seçimlerinde de Yeniden Refah Partisi bayrağını bu ülkenin de bu ilin de ilçelerimizin de beldelerimizin de İnşallah burçlarına hep beraber dikeceğiz. Bunun için hazırlıklarımız tamam” şeklinde konuştu.