YRP'li Ahmet Akman Elazığ'ın İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman Elazığ'ın ihracat rakamlarını değerlendirdi.

YRP'li Ahmet Akman Elazığ'ın İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Mayıs Ayı ihracat oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da mayıs ayında 32 milyon 577 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Akman’ın yaptığı değerlendirmede,

“Mayıs 2024 ihracat değeri: 32.577.000 USD Amerikan dolarıdır. İhracat rakamlarının Sektörel dağılımı;

MADENCİLİK(KROM): 27.500.000 USD

MOBİLYA: 2.848.000 USD

ALABALIK: 179.000 USD

KİMYEVİ MADDE: 539.000 USD

İKLİMLENDİRME: 542.000   USD

DEMİR VE DÖKÜM: 348.000 USD

MAKİNA AKSAMI: 557.000 USD

TEKSTİL: 000 USD
ÇİMENTO: 000 USD
KONFEKSİYON: 000 USD

SONUÇ: 

Elazığ’ın sahip olmuş olduğu yeraltı (Bakır, Krom, mermer, gümüş, nikel, altın, demir vs) Ve Yerüstü (Uluova-Kuzova-Bermaz-Yarımca ovaları, meraları, Keban ve Karakaya barajları, Hazar Gölü, Murat , Fırat Nehri, Perisu, Karasu vs) Zenginlikleri Fakirleşmesinin Nedeni Haline Gelmiştir....Bu Fakirleşeme Süreci Her Geçen Gün Artarak Devam Etmektedir.
TEHDİT: Bilgi ve teknolojiden  mahrum ve niteliksiz çalışanların varlığı ile uluslararası rekabete kapalı, yerel kaynakları uluslararası tröstlerle yağmalayan müstemleke tipi sanayileşmenin şehrimize ve ülkemize Sanayi kültürü olarak dayatılması.

Elazığ’ın İnovasyona dayalı Katma değerli Ürün Üretimini Engelleyen 6. Bölge teşvik uygulaması yerine

“Proje Bazlı Teşvik Uygulama Modeli” Uygulamasına geçilmelidir.
 

TEHDİT: Emek Yoğun, Düşük Ücretli, Katma Değerden Yoksun ve Elazığ’ın Sosyokültürel Altyapısını Bozan Tekstile bağlı konfeksiyon ve Fason Üretim Modeli yatırımları.
 

ELAZIĞI NASIL ZENGİNLEŞİR…

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ;
A) Maden kanununun değiştirilerek Ülkemizin en değerli madenleri olan Bakır ve Kromun Cevher olarak satışının yasaklanması

B) Hazırlamış Olduğumuz 7  Makro Projenin Hayata Geçirilmesidir.

     1) Entegre Ferrokrom Ve Paslanmaz Çelik Üretim Üssü ile Yıllık 280.000.000 Milyon Dolarlık Krom Cevherimizi(Kromit) 5.000.000.000 USD değerinde Katma Değerli İnovativ Paslanmaz Çelik Üreterek Nitelikli İnsan gücü istihdamı ile İhracat Yapmamız
    2) Asurlulardan beri ülkemizin en kıymetli madenlerinden olan Bakır cevherimizin cevher olarak il dışına çıkarılmasını engelleyecek olan “Bakır Maden İzabe ve Elektroliz tesisileri’nin hayata geçirilmesi. Bu sayede Maden ilimizi bitkisel hayattan çıkararak yeniden doğumunu gerçekleştirecek nitelikli nüfusun dönüşü sağlanacak olup 600.000 USD/Yıl katma değer sağlanacaktır.
     3) Nitelikli üretim için nitelikli insan gücüne ihtiyacınız vardır. Bu amaçla, Yarımca bölgesinde kurulacak “metal ve metalürjiye dayalı organize sanayi bölgesi” yatırımlarımızla Entegre çalışacak ve Ankara’nın doğusunda kalan tüm illerin Beyaz Yakalı İnsan gücünü karşılayacak olan “Harput Yüksek Teknoloji Enstitüsü” hayata geçirilecektir.
KURULMASI PLANLANAN SANAYİ İŞLETMELERİ
    -Ferro krom ve entegre paslanmaz çelik üretim üssü
    - Isı ve türbin motor sanayi
    -Fiber optik ve kablo üretim sanayi
    -Yarı iletken sanayi
    - Elektrikli motor üretim sanayi
    - Sensör ve optik sistemler sanayi
    - Uzay ve Otomotiv tasarım sanayi
    - Tekstil kimya sanayi
4) Şehrimiz ve Ülkemizin kalıcı yoksulluğunun ortadan kaldırılmasının gelecek garantisi olarak Endüstri 5.0 hamlesini” Biyoteknoloji” üzerinden planlamaktayız. Bu amaçla geçmişte Elazığ’ın ve ülkemizin aşı merkezlerinden biri olan Viroloji enstitüsünü “Elazığ Biyoteknoloji ve Aşı Üretim Merkezi” olarak planlanacaktır. Buradan ilk etapta kanatlı aşı üretiminden yaklaşık 200.000.000 YSD/Yıl katma değer oluşturularak tamamı Elazığ ekonomisine kazandırılacaktır.

5) Geçmiş yıllarda Sivrice ilçemiz başta olmak üzere Elazığ’a ciddi bir ekonomik katkı sağlayan Sivrice Azot sanayi yerine “Sıvı gübre ve Tarımsal İnıvasyon Merkezi” kurulumu ile bölgemizin gübre ihtiyacının karşılanmasının yanında Harput yüksek teknoloji enstitümüzle entegre çalışarak, katma değerli tarımsal ürünler ve biogenetik çalışmalar ile inovativ ürünler geliştirilecektir.

6) Sivrice/Hazar gölü bölgesinde  Geleceğin küresel turizm lideri vizyonu ile dünya çapında kongre ve fuarların kesiştiği “Ulusal Ve Uluslararası Turizm, Kongre, Fuar Ve Etkinlik Merkezi” hayata geçirilerek Turizm potansiyelimiz açığa çıkarılacaktır.

7) Elazığ’ın tarımsal ve hayvancılık potansiyelinin maksimum verimle buluşabilmesi için Uluova, Kuzova, Yarımca ve Bermaz ovalarımızın önce GES sistemi ile kapalı sulama sistemine geçilecek olup orta ve uzun vadede Birleşik Barajlar Projemizle cazibe sistemi ile hassas tarım uygulamalarına (IOT. İHA. Görüntülem vs) geçilecektir. Bu durum Elazığ ve bağlı ova köylerimizdeki ekonomik kalkınmanın yanında demografik değişimlerin önüne geçilerek sosyokültürel dejenerasyon önlenerek Harput kültürümüzün yok olması önlenecektir.

NOT: Elazığ için yakın en büyük tehlike Erganinin il olması ile Maden, Alacakaya ve Arıcak ilçelerimizin Elâzığ’dan koparılması olacaktır. Bu durum Elâzığ’ı KASABA ŞEHRİ haline getirecektir. Bu konu Elazığ halkı ve siyasiler tarafından ciddiye alınmaması bir GAFLET durumudur. Konu gündemde olup her an TBMM’den karar çıkabilir. Bilgilerinize" ifadeleri yer aldı.

YRP'li Ahmet Akman Elazığ'ın İhracat Rakamlarını Değerlendirdi