YRP, Kendi Gücünden Habersiz mi?

Geçen Pazar günü yapılan Dodurga yerel seçimlerinin sonucu da gösterdi ki, Yeniden Refah Partisi, hem ülkenin hem de yaşadığımız sorunlardan kurtulmanın tek ve yeni adresi.  

YRP, Kendi Gücünden Habersiz mi?

Muhalefeti Ak Parti ve Erdoğan düşmanlığı üzerine değil, ülkenin sorunlarını tespit ve bunlardan çıkış yollarına yoğunlaşma olarak görüp bu çerçevede seviyeli bir siyaset anlayışını hâkim kılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yoksulluktan, yolsuzluktan, hukuksuzluktan adaletsizlikten ve her şeyden önemlisi de idari yozlaşmışlıktan bunalan kesimlere yeni bir umut ve ışık oluyor.

Fatih Erbakan, gittiği her ilde tıpkı babası merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan gibi büyük bir coşku ve idealizm yüklü samimi insanların teveccühleri ile karşılanıyor.

YRP Genel Merkezi, her il için hazırladığı özel raporlarla, hem mevcut potansiyelleri hem de bu potansiyellerin hangi yöntem ve araçlarla ekonomiye kazandırılacağına dair önemli ve bilimsel çalışmalarla kamuoyunun önüne çıkıyor.

Kendimize ait zengin kaynaklarımız üzerinde fakirlik çekmeye isyan eden ve yine kendi insan gücü, teknoloji ve sanayisi ile kalkınmayı ön gören bir anlayışa bu günlerde ne kadar muhtaç olduğumuz ve hükümetin de yıllar sonra bu gerçeği görmesi de gösteriyor ki YRP; bu ülkenin ve bu insanların tek umudu olmuş durumda.

Partinin Genel Merkezi böylesine ciddi çalışmalar yaparak ülkeye ve sorunlarına odaklanmış, insanlara mutlu ve müreffeh bir yaşam sürdürmenin plan ve çalışmalarını yaparken, Elazığ teşkilatının 5-6 kişiyle toplantılar yapması, zaman zaman gündeme dair popülist basın açıklamaları yapılarak gündemde kalma iç güdüsünden öte bir çalışma ortaya koyamaması ve Genel Merkezin ufku ve hayallerinin çok gerisinde kalınması, başta Fatih Erbakan’a ve tüm camiaya haksızlık ve büyük bir vebaldir.

YRP;  günü birlik siyaset yapmadığı gibi, şahıslar ve özellikle birilerine gelecek kurgulamak ve şahsi ikbal zemini hazırlamak yerine, geçmişten bugüne olduğu gibi  davaya hizmet ve karşılık beklemeden halkın ve Hakk’ın emrinde olma endeksli siyasi anlayışın bayraktarlığını yapmış, nimetten ziyade külfete talip olmuş bir siyasi hareketin bakiyesi ve son kalesidir.

Geçmişte kapatılan Refah Partisi, hesabi insanların değil hasbi ve samimi insanların omuzlarında yükselmiş, birçok belediyeyi kazanmış ve iktidar olmuştur. Hem belediyelerde hem de kısa süren iktidarları döneminde çok önemli hizmetlere imza atmış ve bugünlerde dost-düşman herkesin övgü ile bahsettiği günleri tüm ülke insanına yaşatmıştır.

Böylesine bir geçmiş, birikim ve dava anlayışından gelen bir siyasi geleneğin temsilcisi olan YRP’nin, geniş halk kitlelerine ulaşmak yerine  sosyal medya kolaycılığına kaçması partinin ilkeleriyle de ters düşmektedir.

Bugün sahada en rahat çalışma yapacak, itibar ve kabul  görerek gücüne güç katacak   tek parti YRP’dir. Ak Parti’nin uygulamalarından rahatsızlık duyan tabanın gittiği tek parti, sığınacağı tek liman YRP’dir. Bu kadar mümbit bir siyasi ortamda bu partinin salon siyaseti yapmasının anlaşılabilir ve izah edilebilir bir tarafı olmasa gerek.

Anlaşılan o ki bu partinin yöneticileri dahi kendi güç ve potansiyelinin farkında değiller.