YRP'de Vekâlet Savaşları

Yeniden Refah Partisi, Türk siyasetinde yeni olmasına rağmen toplumda oldukça karşılık bulan, söylemleri, duruşu ve ilkeleriyle kabul gören dirayetli bir parti konumuna yükseldi.

YRP'de Vekâlet Savaşları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimlerine kendi adayları ve rozeti ile girip yüzde 3’e yakın oy alıp helalinden ve tertemiz oylarla beş milletvekili çıkartıp mecliste temsil edilen Yeniden Refah Partisi, hem söylemleri hem doğrulara taraf olması hem de yanlışlara verdiği tepkiyle de seçmenin gönlünü kazanmayı başarmış bir parti. Tabi partinin seçmende yer edindiğini  ve büyüme istidadını gören bazı isimler gerekli çalışmaları yapıp başarı elde edemeyince de farklı durumlara düşebildiler.

Bunun birçok örneği oldu ama son örneği Karakoçan’da görüldü. Seçimlerde gerekli başarıyı sağlayamayan, en büyük oy potansiyelinin bulunduğu Karakoçan’da beklenen oyu alma noktasında bir başarı ortaya koyamayan Karakoçan İlçe Başkanı Mehmet Karaboğa,  Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Yönetimi tarafından görevden alınıyor.

Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor:“ İl Yönetim Kurulumuz, Parti tüzüğümüzün 40. Maddesi gereğince 15.06.2023 tarihinde Karakoçan İlçe Başkanı Sn. Mehmet Karaboğa’nın görevden alınmasına karar vermiştir.  Sn. Karaboğa’nın Partimiz ile herhangi bir bağlantısı kalmamıştır. Sn. Karaboğa’nın görevden alınmasından sonraki süreçte sosyal medya üzerinden yaptığı istifa açıklamasının yersiz ve Milli Görüş Geleneklerine aykırı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”denildi.

Her parti tüzüğünün il başkanlarına verdiği bu yetki kullanılıyor ve böyle bir tasarrufa gidiliyor. Bu gelişmenin ardından görevden alınan İlçe Başkanı, sanki kendi istifa etmiş gibi bir açıklama yayınlıyor ve bununla birlikte hem il teşkilatına hem de olayda dahli bulunmayan bazı isimlere ateş püskürüyor.

Görevden alınan ilçe başkanının yayınladığı metne bakıldığında, sadece bugünün değil,  geçmiş bir yılın biriken öfkenin de yer aldığı görülüyor. İlçe Başkanı,  il genelinde alınan 13 bin oyu yetersiz bulurken bunda kendi payını ıskalıyor. Ve daha da ötesi sadece kendisinin değil, 14 Mayıs seçimlerinde elde edemediği görevler sebebiyle partisine sırtını dönen isimlerin de vekalet savaşının bir parçası olma durumuna düşürüyor kendisini. YRP; yeni kurulan ve samimiyetle yol yürümeye çalışan bir parti. Bu parti, yakın zamanda bir iktidar vaat etmiyor, rant ve çıkar sayfası açmak gibi bir konumda bulunmuyor. Samimiyet ve ihlasla ilkeler üzerinde bir çizgide hareket etmenin ve yeni gönüller kazanmanın derdini ve gayesini güden bir partide, birilerin değil halkın ve tabanın dediği için çalışmak ve misyonu yüceltme gayreti ve samimiyetini ortaya koymak varken, partiyi küçük hesapların arenasına döndürmek çok doğru olmasa gerek.