YÖK FİNAL SINAVLARINI ONLİNE YAPMA KARARI ALDI

Erol KARA: YÖK Türkiye genelinde üniversitelerin 2. Dönem Final sınavlarını online sistem üzerinden yapılması yönünde kararı gençleri sevindirdi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 46 bin öğrencinin dijital ortamda sınava gireceklerini bunun için hazırlık yaptıklarını söyledi.

YÖK FİNAL SINAVLARINI ONLİNE YAPMA KARARI ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 salgının gidişatına göre yükseköğretim kurumlarımızda istişareler yaparak duruma göre yüz yüze kararların revize edilebileceğini ifade ettiklerini söyleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demirdağ, Amacımız gençlerimizin bundan sonra yine aynı hassasiyet ve derslerini çalışmalarını, projelerini yapmaları dedi.

Gençlerin biraz aceleci davrandığını belirten Demirdağ, “Genç oldukları için bir an önce bazı konularda netice almak istiyorlardı. Dijital ortamdan ve sınav talebinde bulunmuşlardı. Zaten sınavların bir kısmını şuanda dahi dijital ortamda yaptığınız ödev kısa quizler dışında bazı alanlar da zaten bu dijital sınavları yapıyorduk. Yükseköğretim kurumumuza da sürekli temas halinde dediydik. İstişare halindeydik bu konuyla ilgili sıkıntıların nasıl giderilebileceğini onlar da yine benzer fikirlerin Covid-19 salgınının pandemisinden dolayı olası risklere karşı bu alternatifin uygun olacağı şeklinde onlarda bize destek verdiler. Bizde bundan dolayı bu şekilde bir kararımızı ön müjdesini öğrencilerimizle paylaştık.” dedi.

Kayıtlı 45- 46 bin civarında öğrencinin dijital ortamda sınava tabi tutulacağını söyleyen Rektör Demirdağ, Ortalama 46 bin öğrencinin 2 bin 300’ü yabancı uyruklu Öğrencinin de bu yöntemle sınava tabi tutulabileceğini belirtti.