Yine Fırat, Yine Başarı…

İlimizin marka değeri, güzide ve gözde eğitim kurumumuz Fırat Üniversitesi, son yıllarda her alanda elde ettiği başarılara her gün bir yenisini daha ekliyor.

Yine Fırat, Yine Başarı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On yıllarca yönetimsel sorulardan mıdır yoksa bilim insanlarına güven duyulmayıp destek verilmemesinden midir bilinmez ama uyuyan  dev uyandı ve birçok alanda hem ülke hem de dünya sıralamalarında adından söz ettirecek konumlara yükseldi.

Fırat Üniversitesi, bir başarıya daha imza atarak URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş göstererek Türkiye’de 13’üncü dünyada ise 1034’üncü oldu.

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitelerin 2022-2023 genel sıralaması belli oldu. 

2020-2021 döneminde dünyada 1200’üncü, Türkiye’de 18’inci, 2021-2022 döneminde dünya 1147’inci Türkiye’de 15’inci sırada yer alan Fırat Üniversitesi, başarı sıralamasını oldukça iyi bir seviyeye getirerek 2022-2023 verilerine göre Türkiye’de 208 üniversite arasında 13’üncü olurken, dünya genelinde değerlendirmeye alınan 3 bin üniversite arasında ise 1034’üncü oldu.

Fırat artık bunu hep yapıyor ve bizler de bu başarı zincirlerine “Fırat klasiği” demek durumunda kalmıştık Hakimiyet olarak.

Elbette hiçbir başarı tesadüf değildir.  Bir yerde özgür bir çalışma ortamı, ideoloji yerine bilimsellik varsa orada başarı da var demektir.

Tüm akademik kariyerlerini kendi gayreti ve başarısı yerine siyasi referanslardan alan, böyle olunca da bilim adamlığı vasfı yerine farklı kimliklerle zuhur edenlerin Fırat’ın bu başarılarını anlamalarını beklemek saflık olur zaten.

Bu kesime göre üniversitenin başarısı kendi mahallesindekilere kadro açmak ve onları makamlara boğmaktan geçer. Bu varsa başarılısınız demektir. Yoksa dünyanın en saygın üniversitesi de olsanız pek önemli değil bu kişiler  için.

Her türlü ideolojik sarmal, kilitleme ve durdurma gayretlerine  rağmen Fırat’ın bu başarısını Elazığlılar olarak yürekten kutluyoruz.