Yılmaz Hoca Kırılmış

CHP Genel Başkanlığı'nı 'değişim' iddiasıyla Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devralan Özgür Özel, Eskişehir'de değişikliğe gitti.

Yılmaz Hoca Kırılmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kentte 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve 6'ncı dönem için CHP'den adaylık başvurusunda bulunan Yılmaz Büyükerşen, bu kez aday gösterilmedi.

86 yaşındaki Büyükerşen'in yerine, onun işaret ettiği Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

Kendisinin yaptırılan anket çalışmalarıyla bekletildiğini ifade eden Büyükerşen, "Kırıldık, burkulduk. Üzülmedim ama kırıldım daha doğrusu. Bakıyoruz ilan edilmeye başlandı adaylar. Biz yokuz. Niye dedik bu kadar uzadı. Dediler ki 'Anket yaptırıyoruz'. Ne anketi yaptırıyorsunuz? Halk sizi istiyor mu, istemiyor mu? Bana imalı bir şekilde, 'Sizin de yaşınız 86 oldu, biliyorsunuz yenilikçiler var. Yenilik isteniyor' 'Ne olacak, ne yapacağız? Bırakalım o zaman'. 25 senede eğer partililerimiz bizi tanımıyorsa anketle tanıması kırıcı bir olaydı." diyerek kırgınlığını ortaya koymuş.

Büyükerşen’in başarılı bir Belediye başkanı olduğunu partili partisiz herkes biliyor. Ancak 25 sene gibi uzun bir süreden beri aynı ilde belediye başkanlığı yapmak sanki o şehirdeki yeni siyasetçilerin önüne engel koymak gibi bir şey.

Kaldı ki siyaset yeni yüz ve heyecanları seven bir mecra. Seçmenlerin sırf sadık ve samimi CHP’liler diye aynı yüze mahkum edilmesi de çok doğru olmazdı.

Özgür Özel, Eskişehir’de şunu gördü ki Yılmaz hoca ile bu kez seçim zora girebilir. İyi Parti’den istifa edip Ak Parti’ye geçen Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun sinerjisi CHP’yi tedirgin etmiş olacak ki Yılmaz hocaya evin yolunu gösterdi ve yeni bir yüzle tabanı yeniden heyecanlandırdı. CHP Eskişehir’de yine kazanır ama Ak Parti ciddi anlamda zorlar.