Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

33 yılda yapılmayan hizmetleri 4.5 yıla sığdırdıklarını ifade eden Erimli Belediye Başkanı Cihan Yılmaz, altyapı başta olmak üzere, asfaltlama, köprü, kilitli parke, içme suyu, park, yeşil alan, spor tesisleri ile sosyal tesislerin hayata geçirildiğini, beldelerinin son yıllarda 16 şehit verdiğini ve hizmette pozitif ayrımcılık beklediklerini dile getirdi. 

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

Erimli Belediye Başkanı Cihan Yılmaz, başkanlıkta 4.5 yılı geride bırakırken yaptığı hizmetler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

DÜĞÜN SALONU BELDEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Başkan Yılmaz “Geride bıraktığımız 4 buçuk yıl içerisinde zor bir dönem geçirdik. Sadece bizim için değil ülkemizdeki bütün belediyeler zor bir dönem geçirdi.  Pandemi, ilimizin yaşamış olduğu iki yıkıcı deprem şartlarımızı çok ağırlaştırdı. Buna rağmen elimizden geleni yaptık. Erimli halkı, tüm olumsuzluklara rağmen bizden gayet memnunlar.  Oy veren ya da vermeyen herkesin takdirini kazandık.  Hiçbir bir kesimden şikayet almadığımı rahatlıkla söyleyebilirim.  Hizmetlerimize gelince vatandaşlarımızın deyişiyle 33 yılda yapılmayanı biz geçtiğimiz 4 yıla sığdırmışız. Bazı mahallelerimize yeniden içme suyu çektik. Eskiyen deforme olmuş sağlığı tehdit eden içme suyu hatlarımızı yeniledik.  Sıcak asfalt yapımı, 2 adet köprü yapımı, sulama kanallarının yapılması, yollarımıza parke döşenmesi, yaylalarımızın yollarını yaptık.”

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

“ERİMLİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Erimli’nin gelişmesi ve kalkınması için elinden geleni yaptığını düşündüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, “Allah nasip eder halkımız yeniden teveccüh gösterirse 2024 yılında yeniden aday olacağım. Nasip olur yeniden seçilirsem çıtayı daha da yukarılara taşıyacağım. Daha güzel işler yapacağız.” dedi.

“ERİMLİ’YE LİSE YAPMAYI PLANLIYORUZ”

 İlk döneminde birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz; “Yapamadığım proje olarak Erimli’ye bir lise yapmayı düşünüyorum. İkinci olarak düğün salonu yapmak. Lise konusunda nüfusumuz yeterli değil diye pek sıcak bakılmıyor ama inşallah onu yapacağız. Düğün salonunda pandemiden dolayı geri çekilmiştik. Düğün salonu beldemiz için önemli bir ihtiyaç ikinci dönem seçilirsem yapacağım ilk icraatlardan biri olacak.” dedi. 

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

ALTYAPI SORUNUMUZ YOK

Erimli’nin dağınık bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Yılmaz “ Beldemiz 5 mahalle 4 mezradan oluşuyor.  Yerleşim yeri olarak belki Elazığ’ın bütün beldelerinden ve birçok ilçesinden daha dağınığız. Bu da hizmet götürme konusunda sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Erimli merkezinde her hangi bir altyapı sorunumuz yok. Ama dağınıklık ve engebeli arazi yüzünden bazı mahallelerimize altyapı hizmeti götüremiyoruz. Beldemizin bütçesi belli, İlbank’ın da desteği o kadar olmaz. Örneğin Güvenevler mahallemizde 100 hane ancak vardır. Ama oraya kanalizasyon çekmeye kalksak 4 farklı şekilde çekmemiz lazım. Bunları da arıtma tesisi kurup oraya bağlamak lazım. Onu yapacak ekonomik gücümüz de yok.”dedi.  

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

“GENÇLERİMİZ İSTEDİ BİZ YAPTIK” 

Erimlili  gençlerin isteklerini yerine getirdiğini ifade eden Yılmaz “ Beldemiz merkezinde eskimiş halı sahamızı modernize ederek gençlerimizin hizmetine yeniden kazandırdık. Voleybol sahası yaptık. İkinci büyük mahallemiz olmasından dolayı  Güvenevler mahallesine de bir halı saha kazandırdık. Cumhuriyet ve Güleç mahallemizde de halı saha yapmak için kollarımızı sıvadık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza yazı yazdık. Bakanlığımızdan gerekli desteği görüp oralarda birer tane halı saha yaparsak gençlerimizin sporla iç içe olmasını sağlayıp kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için önlem almış olacağız.” dedi.

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

“TEK GELİRİMİZ İLBANK” 

Belde belediyesi olarak herhangi bir ekonomik gelirleri olmadığını vurgulayan Yılmaz “ Tek gelirimiz var o da iller bankasından gelen yardım. Biz imar yapmıyoruz, mağazalarımız ya da kira gelirlerimiz, barajımız yok.  Biz bütçemizi denk getirirken kendimizden kısıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen SGK, maliyeye, esnaflarımıza ya da personellerimize herhangi bir borcumuz yok. Borcumuz var ama devletimize İlbank’a var.” dedi.

“UNUTULAN TARIMI YENİDEN CANLANDIRDIK” 

Ekilmeyen tarım alanlarının yeniden tarıma elverişli hale getirdiklerini dile getiren Yılmaz “ 12 km uzunluğunda sulama kanalı yaparak ekip biçmeye yeniden başladık. Her tarlaya yol götürdük. 4 yıl önce Erimli’de vatandaşlar doğru düzgün tarlalarını ekemezken şuan 2 biçerdöverimiz ekinlerimizi hasat etmeye yetmiyor. Sulama kanallarını yaptıktan sonra ekip biçmeye başladılar. Bu beldemiz için çok önemli bir gelişme oldu. Halkımızın tek geliri tarım ve hayvancılık diyebiliriz.” diye konuştu. 

Yılmaz: 33 Yılda Yapılmayan Hizmeti 4.5 Yılda Yaptık

“İŞSİZ GENÇLERİN İŞ BULMALARINI SAĞLIYORUZ” 

İş isteyip çalışmak isteyen gençlere her zaman yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Yılmaz “ Beldemizde iş imkânı yok. Aile şirketimizin şantiyelerinde işçi lazımsa onlara yönlendiriyorum.  Ya da başka şirketlere yönlendiriyorum. Bunların dışında iş imkanı bulamayan gençlerimiz mevsimsel göç ederek il merkezinde ya da il dışına gidip inşaatlarda çalışıyorlar. Eskiden 3 tane kahvehanemiz vardı. Müşterisi kalmayınca kapandılar. Şuan beldemizde kahvehane yok. Her yetişkin genç ‘başkanım bizi işe gönder, şantiyelerde yağcılık yapıp meslek öğrenelim’ diye yanıma geliyor. Erimli halkı çok çalışkan boş kalmayı sevmiyorlar. Yatırımlarımızı da biz beldemize yapıyoruz. Benzinlik açtık, Vatandaşlarımızı yakıt almak için onlarca kilometre yol yapmasının önüne geçtik. Hem ekonomik açıdan rahat ediyor hem de zamanı gitmemiş oluyor.  Beton santrali kurduk.  İnanın maliyetini hesap etmeden kurduk. Taş ocağını açtıktan sonra faaliyete geçecek. Örneğin Kovancılar’dan 1 m³  beton Erimli ya da Arıcak’a 2 bin 800 lira – 3 bin liraya geliyor. Bizim orada faaliyete geçince üretirsek 2 bin TL civarında olacak.”dedi.  

“ANKARA’YA HER GİDİŞİMİZDE SÖZLER ALIYORUZ”

Bugüne kadar Ankara’da her ziyarette belde için sözler aldığını kaydeden Yılmaz “  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve İller Bankası’ndan sürekli yardımlar aldık. Almazsak zaten beldemizde birçok şeyi yapamazdık.  Bu yıl Erimli’de 3 km sıcak asfalt yaptık. Geçen yıl da 2 bin 400 metre yapmıştık. Beldemiz için çok büyük rakamlar. Belde sakinlerimiz tarafından yapılan hizmet takdir edildi. Alacakaya ve Arıcak ilçelerimizde böyle bir şey yok ama biz ikisinin ortasında bir belde olarak bunu başardık.  Özellikle Ejder Açıkkapı vekilimizin bu konuda bize çok büyük desteği oldu.”dedi. 

ERİMLİ’YE POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ 

Erimli’nin 1993- 2005 yılları arasında 16 şehit verdiğini vurgulayan Başkan Yılmaz “ Erimli halkı her zaman devletinin milletinin yanında olmuştur. Önümüz Dicle ve Görese dağı, biz belde olarak terörden dolayı 50 sene geride kaldık. Biz bürokratlarımızdan siyasilerimizden bu konuda pozitif bir ayrımcılık bekliyoruz” dedi.