Yıldırım: 'Öz Eleştirimizi Cesaretle Yapacağız'

Elazığ belediye başkanlığı seçimlerini açık ara kazanmasına karşın, birçok ilçe ve beldede seçimleri kaybeden ve şehir genelinde belirli bir oranda oy kaybı yaşayan Ak Parti Elazığ il teşkilatı, bu sonuçları sağduyu ile değerlendirip yeniden toparlanmak amacıyla sahaya iniyor

Yıldırım: 'Öz Eleştirimizi Cesaretle Yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerinde ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ilçe ve beldelerinde de beklenmedik bir yenilgi ile karşılaşan Ak Parti, aldıkları bu hasarın giderilmesi amacıyla kolları sıvadı.

ERDOĞAN: “BEN DE DÂHİL, YENİLGİNİN SORUMLULUĞUNDAN  KAÇAMAYIZ”

31 Mart seçimlerinde 22 yıl sonra ilk kez CHP’nin ardından ikinci parti konumuna düşen Ak Parti, seçimlerin hemen ardından durum değerlendirmesi yapmış ve yenilginin sebeplerini masaya yatırmıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin “Kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını” değerlendirmesini yapmıştı.

MKYK toplantısında oy oranlarının düştüğüne dikkat çeken Erdoğan, bunun temel sebebinin 10 ay önce AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğunu savunmuştu.

Yıldırım: 'Öz Eleştirimizi Cesaretle Yapacağız'

“SADECE OY DEĞİL, KAN VE RUH KAYBI”

MKYK toplantısında  “Ortada sadece bir oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı var” diyen Erdoğan, “Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz” diye konuştu.

“HERKESİN PAYI VAR”

Erdoğan toplantıda,  mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu söylemiş,  aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini vurgulamıştı.

“SUÇU MİLLETE ATAMAYIZ”

Erdoğan toplantıda “Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçu millete atılamaz. AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneği asla olmadı ve olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım: 'Öz Eleştirimizi Cesaretle Yapacağız'

“YENİLGİNİN SORUMLULUĞUNDAN KAÇAMAYIZ”

Erdoğan’ın MKYK toplatışında kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini, bunun kolaycılık olacağını ve nerede eksik, hata, kasıt ya da ihanet varsa üzerine gitmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtmesinin ardından il teşkilatları da seçim sonuçlarına olumsuz etki eden sebepleri araştırmaya başladı.

ELAZIĞ AK PARTİ,  SONUCUN SEBEBİNİ SAHADA ARAYACAK

Ak Parti Genel Merkezi kendi adına başlattığı çalışmaları, Elazığ İl Teşkilatı da sahaya inerek başlatmayı planlıyor.

Bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 'Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz. Bizim rotamız millettir' dedi.

YILDIRIM: “SONUÇLAR İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI”

Elazığ İl Başkanlığı sahaya çıkarak 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kaybının nedenlerini araştıracak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bir seçimi daha geride bıraktık. Sandıktan çıkan sonuç her zaman başımızın üstündedir. Tabii sonuçlar bizim istediğimiz gibi olmadı. Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz.”

Yıldırım: 'Öz Eleştirimizi Cesaretle Yapacağız'

“OY KAYBIMIZIN SEBEPLERİNİ SORGULAYACAĞIZ”

Rotalarının millet olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım; “AK Parti kurulduğu günden bugüne her zaman milletini referans almıştır. Onun çizdiği yolda ilerlemiştir. Biz de bu anlayışla il merkezi, ilçeler ve beldelerde vatandaşımıza giderek oy kaybımızın nedenlerini sorgulayacağız ve buna göre yeni bir yol haritası belirleyeceğiz.” dedi.

“ÖZ ELEŞTİRİMİZİ CESARETLE YAPACAĞIZ”

 Saha araştırmasından çıkan neticeleri açık yüreklilikle değerlendireceklerini ve öz eleştirileri cesaretle yapacaklarını ifade eden Başkan Yıldırım; “Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız” dedi.