Yıldırım: 'Olmayan Bir Sorunu mu Çözecekler?'

CHP'nin meclise sunduğu başörtüsünün serbest kalması ile ilgili teklifine değişik kesimlerden farklı yorumlar geldi. Ak Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım, CHP'nin olmayan bir sorunu çözecekmiş gibi yaptığını ifade ederken İyi Parti İl Başkanı Gürgözeler, teklifi samimi bulduklarını, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş ise bu kanun teklifinin CHP tarafından gelecek olmasını 20 yıllık Ak Parti iktidarının bir ayıbı olarak gördüklerini ifade etti.

Yıldırım: 'Olmayan Bir Sorunu mu Çözecekler?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde sosyal medyadan yayınladığı videoda, başörtüsünü yasal güvence altına alma çıkışında bulundu.

TBMM'ye teklif sunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri sonrası harekete geçildi.

CHP Grup Başkanvekilleri Meclis Başkanlığı'na gitti

Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu kıyafetle ilgili kanun teklifi, Meclis’e sunuldu.

Yıldırım: 'Olmayan Bir Sorunu mu Çözecekler'

YILDIRIM: “BAŞÖRTÜSÜNÜ AYM’YE TAŞIYIP İPTAL ETTİREN CHP’NİN KENDİSİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  dirayeti, azmi ve ortaya koyduğu mücadele sonucunda ülkemizdeki kılık kıyafet sorununun  ortadan kaldırıldığını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Anayasa ve yasalarımızda herhangi bir başörtüsü yasağı bulunmamasına rağmen yasaklar, vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasaklardan oluşmaktaydı. Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren de zaten CHP’dir. Ve yine aynı yasak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti ile aşılmıştır. Dolayısıyla başörtüsü yasağının kaldırılmasını AYM’ye götürmek için imza atan 110 milletvekilinin içerisinde yer alan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının bir karşılığı da yoktur.”

“-MUŞ GİBİ DAVRANIYORLAR”

2013 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti’nin ortadan kaldırdığı bir sorunu bugün çözmeye çalışıyormuş gibi davranıldığını ifade eden Yıldırım, “Bu partilerin AK Parti’nin hizmet anlayışına, muhalefetin hayallerinde bile ulaşamayacağının apaçık bir göstergesidir” dedi.

Yıldırım: 'Olmayan Bir Sorunu mu Çözecekler'

GÜRGÖZELER: “KILIÇDAROĞLU GAYET SAMİMİ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını gayet samimi ve güzel bir açıklama olarak değerlendirerek kendilerine teşekkür ettiklerini ifade eden İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ise şunları söyledi: “CHP her zaman fikir düşünce ve yaşam tarzına saygılı bir parti olma çizgisini korumuştur. Önemli olan ülkemizin menfaatleri konusunda ortak paydada buluşmamız ve ülkemiz için elimizi taşın altına koymamızdır. Bu konuda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bizlerle hemfikir olan tüm arkadaşlarımızla yeniden ülkemizi özgürlüğün, fırsat eşitliğinin olduğu günlere kavuşturacağız.”

Yıldırım: 'Olmayan Bir Sorunu mu Çözecekler'

ATEŞ: “DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI HER KOŞULDA DESTEKLİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, Ak Parti’nin bugüne kadar kanun teklifi vermemesini eleştirerek, şunları söyledi: “Biz Yeniden Refah Partisi olarak, her şeyden önce din ve vicdan hürriyetinin önündeki tüm engellerin geri dönülmez şekilde kaldırılmasını, her koşulda “kimin veya hangi partinin” teklif veya öncülük ettiğine bakmaksızın açıkça destekliyoruz.Şüphesiz CHP yetkililerinin yakın zamandaki  toplumun değerleri ile örtüşmeyen birtakım açıklamalarına bakacak olursak CHP’nin seçim arefesinde başörtüsü özgürlüğü konusundaki bu olumlu girişimini samimi bulmakta zorlanıyoruz; ancak, bu kanun teklifinin CHP tarafından gelecek olmasını da 20 yıllık Ak Parti iktidarının bir ayıbı görüyoruz.  Mevcut uygulamada, başörtüsü gibi hassas bir konu, yöneticilerin düzenlediği genelge ve yönetmeliklerle serbest bırakılmıştı; ancak herhangi bir kanuni düzenleme yapılmamıştı. Netice itibariyle başörtüsü özgürlüğünün siyasete malzeme edilmeden, yasal güvence altına alınmasını arzu etmekteyiz.”

KANUN TEKLİFİNDE NELER VAR?

CHP’nin hazırladığı “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi”, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

3 MADDELİK ÖNERGE

Öte yandan CHP'nin sunduğu 3 maddeden oluşan teklifte, başörtüsü kelimesine yer verilmemesi dikkat çekti.

Söz konusu teklif ise şu maddelerden oluşuyor:

"– Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

– Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

– Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."