Yıldırım: 'Hizmetleri Anlatmamız Lazım'

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Yıldırım, ziyaret kapsamında kendisine iletilen gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım: 'Hizmetleri Anlatmamız Lazım'

Başkan Yıldırım, Ak Parti’nin bir yükseliş eğilimine girdiğini, bunu anketlerde ve sahada gördüklerini söyledi. 

İl Başkanı Yıldırım, depremden kaynaklı sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü, en çok karşılaştıkları sorun ve taleplerin ekonomiyle ilgili olduğunu belirterek depremden kaynaklı sorunların bugüne dek sürmesinde az da olsa bürokratik hataların olduğunu ifade etti. 
Elazığ’ın kronikleşen bazı sorunlarının kendilerini de rahatsız ettiğini de belirten İl Başkanı Yıldırım, seçim öncesi bu sorunlara ilişkin bazı somut adımlar atılabileceğinin sinyalini verdi. 

Yıldırım: 'Hizmetleri Anlatmamız Lazım'

İşte İl Başkanı Yıldırım’a ilettiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar:

•Anketlerde Ak Parti’nin tekrar bir yükseliş eğilimi yakaladığını görüyoruz. Bunu sahada hissediyor musunuz? Vatandaşın Ak Parti’ye karşı teveccühü nasıl?

“Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Namazımızı kılıyoruz, kılmaya da devam edeceğiz. Zaman zaman anketlere yansıyan gerçek düşüşler de olabilir ancak algıyla yapılan düşüşler de söz konusu olabilir. Bunun zaman içerisinde değişeceğini biliyorduk. Bu değişimi de yaşamaya başladık. Biz sadece yaptıklarımızın sahada vatandaş tarafından görülmesini istiyoruz. Bu zamana kadar bunu başardık. Yeter mi? Değil daha iyi anlatmamız gerekiyor. Toplumun bizlere ilettiği bazı sorunlar var. Bu sorunların da çözümü bekleniyor. Bunlara duyarsız kalamayız. Özetle her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Hem anketlerde hem sahada bunu görebiliyoruz. Şehir Buluşmaları programımız kapsamında Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz’ün Elazığ ziyaretinde şehrimizin ve ilçelerimizin röntgenini çektik. Kendimizi de kandırmıyoruz ama çok güzel geri dönüşler aldık.”

•Vatandaş tarafından sizlere iletilen sorunların başında hangileri geliyor? 

Deprem ve TOKİ’ler meselesiyle ilgili sorunlar azaldı ama ara ara gelen sorunlar var. Hakikaten kabul ettiğimiz sorunlar var. Dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomiyle ilgili sorunları var. Fiyat istikrarsızlığı, market fiyatlarıyla ilgili sıkıntılar var. Enflasyon hadisesi birçok vatandaşımızın gündeminde olduğundan doğal olarak bizlere de geliyor. Bunun dışında çok temel sorunlarla karşılaşmıyoruz.

•Depremin üzerinden neredeyse 3 yıl geçti ancak hala çözülemeyen bazı sorunların olduğu dile getiriliyor. Bu sorunların bugüne kadar gelmesindeki sıkıntı siyasetten mi yoksa bürokrasiden mi kaynaklanıyor?

Bürokrasinin payı da olabilir doğal sürecin getirmiş olduğu bir gecikme de söz konusu olabilir. Aslında olaya şu şekilde bakmak lazım hatta sizinle yaptığım programlarda da değinmiştim, depremle ilgili soru ve sorunlar süreç ilerledikten sonra yerini başka soru ve sorunlara bırakacak demiştim. Hamdolsun bunu görüyoruz. Deprem 24 Ocak 2020 tarihinde meydana geldiğinde ilk günler ne önemliydi? Sıcak yemek, çadır ve konteyner gibi konular gündemdeydi. Daha sonra ise konutların ihalesi ne zaman yapılacak vb. sorular gündeme geldi. Ardından teslimat zamanları ile ilgili sorular gündeme geldi. Bu sorunların yüzde 90’ı gündemde değil artık ama daha teslim olmamış konutlar var. Hakikaten gecikmeler var. Bu gecikmeler bazen müteahhit firmalardan bazen yer seçiminden kaynaklanıyor. Bazen bizim irademizi de aşan, bürokrasiden kaynaklanan az da olsa sorunlar var. Ama benim ilk göreve başladığım günlerde her sorunun muhatabıyız diye bir düşüncem vardı bundan geri adım atmadım. Her sorunun muhataplığını aldım. Bir kısmını çözdüm, bir kısmını çözemedim çözmesi gereken siyasi aktörlere götürdüm ve onların da bazen çözemediği sorunları genel merkezimize, bakanlarımıza götürdüm. 

•Ak Parti’nin hizmetlerini yeteri kadar anlatamadığı şeklindeki eleştirilere katılıyor musunuz?

Yatırımlar açısından  ya da yapılan hizmetler açısından hiçbir tereddütlümüz yok. Ak Parti inanılmaz hizmetler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’nin grup toplantısına katıldık, orada 3 buçuk ayda yapılan açılışlar, görüşmeler, hizmetler gösterildi. Ben bile hayretler içerisinde kaldım. Ama bunları anlatmamız lazım. Hizmette, yapılan işlerde hiçbir sorunumuz yok ama tabi ki özelde Elazığ, genelde ülkemiz daha fazlasına layıktır. Alın yaptık gibi başa kalkar bir halimiz yok. Ülkemiz daha fazlasına layık ama imkanlar dahilinde. Bunu da boş geçemeyiz ki biz bu hizmetlerle uğraşırken, bunları yerine getirmeye çalışırken Türkiye özelinde ve dünya genelinde inanılmaz sorunlarla karşı karşıyayız. Bu ortamda da Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl lider olunurun en güzel örneğini sergiliyor. 

•Elazığ’ın kronikleşen bazı sorunları var. Ovaların sulanması, Pertek Köprüsü gibi sorunların çözümü için bir sonraki dönem mi beklenecek yoksa bazı adımlar atılacak mı?

Ben hepsi için konuşamam ama bazıları seçim öncesinde en azından startı, bir parça da olsa bitirilmişi ya da gelecek döneme bırakılacak projenin zaman diliminin adlandırılması olabileceğine inanıyorum. Bu sadece seçime yönelik ifade biçimleri değil. Hakikaten bazı problemler var ve çok uzun yıllardır konuşulmuş olmasına rağmen gerçekleşmemiş olması doğal olarak bizleri de rahatsız ediyor. Bu sorunları takip ediyoruz, dile getiriyoruz, kurumları sıkıştırıyoruz, bakanlıkları kovalıyoruz ama bazen konunun kendi içinde saklamış olduğu bazı zorluklar nedeniyle bir gecikmenin olduğunu kabul ediyoruz. Ovaların sulanma sorunu bunlardan bir tanesi.