Yıldırım: Cumhur İttifakı Ruhu Dipdiri

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Yıldırım: Cumhur İttifakı Ruhu Dipdiri

2023 Seçimleri hem Elazığ’da hem de Türkiye’de Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi ile sonuçlandı.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, elde edilen zafer sonrası sonuçları değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın başarısının altını çizerek ittifak ruhunun dipdiri olduğunu ve bu durumun her zaman devam edeceğini söyledi. 

İşte İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar:

“İKİNCİ TURA KALAN BİR DİKTATÖR GÖRMEZDİM”

İktidarlarının 21. Yılında 27 milyon 500 bin seçmenden oy aldıklarını ifade eden Yıldırım “Gönüllere girmek başlı başına bir olay ama; gönüllerde kalabilmek çok daha önemli 17 seçime gidiyorsunuz ve hepsinden de galip ayrılıyorsunuz. Dünya tarihinde böyle bir lider olduğunu bilmiyorum. Buna rağmen sadece sandıktan zaferle ayrılmış bir kişi bazı hadsizlerin diktatör dedikleri zaman biz hakikaten üzülüyoruz. Ben Dünya tarihinde ikinci tura kalmış bir diktatör olduğunu görmedim. 

“ELAZIĞ’DA 1. VE 2. TURDA OYLARIMIZI ARTTIRDIK” 

Elazığ’da 1. Turda 242 bin oy alarak %67.18 ile Türkiye’de en çok oy alan 13. İl olduk.  2. turda 245 bin oy alarak % 70.28 ile Türkiye 14. olduk.  Gönül isterdi ki ilk 5’e girelim ama olmadı. Bizi yalnız bırakmayan destek olan oy veren herkese teşekkür ediyorum. 

“BİZDE ZAFER SARHOŞLUĞU YOK” 

Kazanılan seçimlere rağmen bizde zafer sarhoşluğu yok. Bizde tevazu artmak zorunda ve arttığına inanıyorum. Samimiyetin daha fazla artması gerektiğine inanıyorum. Şımarıklık içine düşmedik ve düşmeyeceğiz de. Başarımız içi Allah’a şükredip giremediğimiz gönüllere de girmenin yolunu aramalıyız. Aksine bir şımarıklık, ego, üsten bakmamız olmadı olamaz da. 

“MAKAMLAR BİZE EMANETTİR” 

Ben şuan bir makamı temsil ediyorum. Benimde hatalarım olabilir. Ama makama halel getirmemek için olağanüstü gayret sarf ediyorum. Çünkü bu makam bana liderimi temsil etmek için emanet olarak verilmiştir. Bu hassasiyetle ben ve ekibim yol alıyoruz. Çalıştık çalışmaya da devam ediyoruz. Eksiklerimiz şahsi yanlışlardır. Temsil ettiğimiz partiye mal edilmesin. 

BAŞKAN YILDIRIM’A 2 SORU İLETTİK

Propaganda ve seçim dönemini büyük bir dikkatle takip eden Hakimiyet muhabirleri seçim sonrası Cumhur İttifakı’nın Elazığ’daki işbirliğinin devam edip etmeyeceğini ve seçim döneminde bürokrasiden kaynaklanan problemlerin faturasının siyasete yansıması durumunu Başkan Yıldırım’a sorduk. İşte Yıldırım’ın sorularımıza verdiği yanıtlar:

“SEÇİM DÖNEMİNDEKİ YOĞUNLAŞMALAR NORMALDİR”

Cumhur ittifakı ruhu dipdiri devam ediyor. Seçimde de devam etti şimdi de devam ediyor.  Allah’ın izniyle yarın da devam edecek. Milletvekili seçimlerinde kampanyalar yürütürken bazı yoğunlaşmalar olabilir. Bunlarda seçim çalışmaları içinde doğaldır.  Önemli olan o ruha zarar vermeden yol alabilmektir. Ben bu hassasiyeti kendi adıma ve ekiplerimiz adına gösterdiğimizi  cumhur ittifakı muhatapları ve ilk başkanları düzeyinde de aynı hassasiyetin gösterildiğine inanıyorum. Seçim atmosferinde yaşanmış ufak tefek nahoş şeyleri hoş görüp önümüze büyük fotoğrafı alıp devam etmektir. Bu anlamda hem oylarıyla  hem de sandıklara sahip çıkma noktasında göstermiş oldukları gayret için cumhur ittifakının her il başkanlarına ve tabanına gönülden teşekkür ediyorum. 

BÜROKRATLARA UYARI

Muhalefet seçim  öncesi bürokrat ve memurlara  parmak sallıyordu. Bu insanlık dışı davranışı sonuna kadar reddediyoruz.  Özümüze dönersek bulunduğu makamı, koltuğu sonuna kadar hak eden çok değerli bürokratlarımız, amir ve memurlarımız var. Onlara hasletten teşekkür ediyorum.  Bu bir parmak sallamak değil fakat; bir hatırlatmadır. Gerçekten bulundukları makamı sadece makam doldurmak anlamında kullananlar varsa biz bunları fark ettiğimiz anda ya onlara çeki düzen vermelerini isteriz ya da gerekli değişiklikleri yaparız. Bu şehirde 5 olunca ışıklarınızı kapatıp gitmeyin. Biraz mesai harcayın. Hep birlikte harcayalım. Biz siyasi olarak harcayalım sizde bürokrat olarak harcayın.