Yıkımda, Sahipsiz Elazığ

Biz yazdık , biz okuduk… Bu şehri deprem bir vurdu, yıkımlar bin vurdu dedik.

Yıkımda, Sahipsiz Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha bir hafta önce “Elazığ’ın Yıkımla İmtihanı” başlıklı yazımızın mürekkebi kurumadan, yıkımlardaki denetimsizlikler bir cana mal oldu.Yönetmeliklere uygun yapılmayan yıkımlar esnasında komşu binalara verilen zararlar ile çevreye yaşattığı olumsuzlukları geçtik, artık yıkımlar can alıyor ve insanları hayattan koparıyor.

Sarayatik mahallemizde gerçekleştirilen bina yıkımı esnasında bir işçi, kamyonla kepçe arasında sıkışarak feci bir şekilde can verdi.Daha önce bizlerin “Elazığ’ın Depremle İmtihanı” yazımıza cevap gelecek mahiyette Elazığ  Valiliğinin yaptığı ve rakamlarla yıkımlara açıklık getirildiği açıklamada, yıkımların yönetmeliklere ve usulüne uygun yapıldığına da özellikle vurgu yapılmıştı.

Ancak cumartesi günü bir kişinin ölümüne sebep olan yıkımla ilgili hangi yönetmeliklere uyulmuş, hangi usullere riayet edilmiş ve hangi iş güvenliği önlemleri alınmış, kimlerin kusuru ve ihmali var lütfen bu konuda da valilik bir açıklama yapsın, kamuoyunu aydınlatsın.

Yıkım yapılırken  iş makinaları ve kamyonlar yıkım sahasındayken bir işçi nasıl bu alana giriyor?

Güvenlik tedbirleri sadece alanın çevresine plastik şerit çekmek midir? Kimdir bu binanın yıkım şefi,  kontrol mühendisi ve iş güvenliği yetkilisi? Yıkım anında bunların hangisi yıkım alanındaydı? Yıkım esnasında bir ihmal var mı? Bu sorular cevap bulmalı ve ihmali olanlara gerekli cezalar verilmeli ki bundan sonraki yıkımlarda benzer olaylar  yaşanmasın. 

Diğer konular belki biraz tartışılır ama yıkımlar konusunda Elazığ gerçekten sahipsizmiş…