YEŞİLAY, İSTİŞARE TOPLANTISININ İKİNCİSİNİ DÜZENLEDİ

Nisa Yılmaz/ Yeşilay İl Başkanlığı, Elazığ'da bağımlılık türlerine karşı yürüttükleri çalışmaları ve gerçekleştirdikleri projeleri düzenledikleri yemekli istişare toplantısında bilgilendirdi.

YEŞİLAY, İSTİŞARE TOPLANTISININ İKİNCİSİNİ DÜZENLEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen Yeşilay istişare toplantısına, Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Pertek Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kayaoğlu, özel bir hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Bekir Sarıcık, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esin Yamaç, Avukat Ahmet Evliyaoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Doktor Metin Ateş Çelik, Avukat İbrahim Gök İlkokulu Müdürü Bayram Sevim, İl Milli Eğitim ARGE Biriminden Ali Ateş, Yeşilay İl Başkanı Tamer Kayaoğlu, Yeşilay formatörleri Fatih Bahçecioğlu, Selçuk Öztürk Yeşilay ve gönüllüsü Mustafa Emir Hakan Özçelik katıldı.

 

BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇ OLUŞMAYA BAŞLADI

İstişare toplantısında ilk olarak söz alan Yeşilay İl Başkanı Tamer Kayaoğlu, Yeşilay Danışmanlık Merkezinin aktif bir şekilde hasta kabulüne devam ettiğini, okullarda bağımlılığa karşı yaptıkları eğitimin de güzel sonuçlar getirdiğini söyledi. Kayaoğlu ayrıca; “Yeşilay olarak, bağımlılığa karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle okullarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerime yönelik Benim Kulübüm adlı projeyi yürüttük ve çok güzel sonuçlar aldık. Elazığ’da bağımlılık türlerine karşı bilinç oluşmaya başladı artık. Bu bizim için çok memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

YEDAM VE AMATEM KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu ise “Günümüzde bağımlılıkla mücadelenin oldukça önem kazandığı, insanları yeniden topluma kazandırma adına Yeşilay projelerinin dikkate alınması gerekiyor. Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık türlerinin tedavisi için de Yeşilay YEDAM’ı kurdu. YEDAM, AMATEM ile koordineli bir şekilde çalışıyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı bir birey olması adına bu merkez de oldukça önemli. YEDAM’ın başarısı bağımlılıkla mücadelede önemini ortaya koyacak. Kızılay gibi Yeşilay da kamuya yararlı hizmetler yapan bir dernek. Yeşilay, sivil toplum kuruluşu olarak önemli bir görev üstleniyor. YEDAM çalışanları oldukça özverili ve istekli. Bu da yapılan projelerin niteliğine elbette yansıyor” şeklinde konuştu.

 

YEŞİLAY, TOPLUMA SAĞLIKLI BİREYLER KAZANDIRIYOR

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ise şunları kaydetti: “Yeşilay, kuruluş amacı dolayısıyla bağımlılığa karşı verdiği mücadeleden ötürü önemli çalışmalar yürütüyor. Ve bu çalışmalarda gönüllülük esas. Bu nedenle yürütülen projelerin verdiği sonuçta bu gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor. Umarım gönüllü kuruluşlarımızın yönetmiş olduğu faaliyetler daha iyi sonuç verecek. Yeşilay, hastalarına karşı gösterdiği hassasiyet ile tedavi sürecini gizli tutuyor. Bu da toplum nezdinde güven oluşturuyor. Bu sayede topluma daha sağlıklı bireyler kazandırılıyor. Eminim bağımlılığa karşı yürüttükleri tüm çalışmalar sonuç getirecektir.”