Yerli ve Milli Üretilen ELBÜS'ler Hizmete Girdi                     

Nisa Yılmaz/ Elazığ Belediyesi, yerli ve milli imkanlarla Türk mühendislerin ürettiği,  çevreci ve engelsiz 52 yeni otobüs Elazığ ulaşımına kazandırdı.

Yerli ve Milli Üretilen ELBÜS'ler Hizmete Girdi                     
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Elazığ Belediyesi, toplu ulaşımda konforlu hizmet sunan araç filosuna 52 yeni otobüs ekledi.  ELBÜS’ler, belediye binası önünde düzenlenen açılış törenin ardından hizmete girdi. Yerli üretim otobüsler, çevreci özelliği ve yakıtı minimize edici özelliğiyle aynı zamanda engelsiz hizmet sunan teknolojik donanıma sahip.

 

 “Elazığ Örnek Bir Şehir”

Vali Çetin Oktay Kaldırım yaptığı konuşmada; “Aldığı kamusal hizmetlerle yatırımlarla, yapılan hizmetlere Türkiye’de örnek bir şehir. Çok güzel hizmetler alıyor. ELBÜS hizmete alınmıştı. Bu da tamamen yerliydi. 52 adet milli üretim otobüste hizmete girdi. Yerli ve milli bir hizmetle bu hizmetin vatandaşla buluşması gurur verici. Elazığ hizmetler konusunda şanslı. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza minnettarız" şeklinde konuştu.

 Elazığ’da ulaşımın yenilenerek modern bir hal aldığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut: “Ulaşım ve konforun çok önemli olduğunu dile getire AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “Vatandaş ne kadar konforlu ulaşımla buluşursa o denli rahatlıyor. Vatandaş ulaşım araçlarını çok kullanıyor. Buradaki konfor vatandaşın günlük psikolojisine de yansıyor. Bu yönüyle çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Elazığ’da eski otobüs kalmadı hepsi yenilendi” dedi.

 

“Mühendislerimizin Yapmış Olduğu Otobüsleri Şehrimize Kazandırdık”          

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise açılış konuşmasında şunları dile getirdi: "ELBÜS’ler, hem konforlu olsun hem yerli ve milli olsun hem de engelliler için engelsiz olsun dedik. Elazığ’ın şanına yakışan bir otobüs olsun diye üzerinden çalışma yaptık. Nihayetinde yerli ve milli olan kendi mühendislerimizin yapmış olduğu otobüsü ilimize kazandırdık. 2014 yılından bu güne kadar, ilimizde bir hizmet seferberliği başlattık. Biz öncelikle şantiye, hizmet belediyeciliği yapacağımızı söyledik. Hepiniz Elazığ’ın değiştiği görüyorsunuz. Elazığ değiştikçe gelişiyor, geliştikçe daha da değişiyor. 4 yılda bu şehre sosyal anlamda çok önemli kazanımlar kazandırdık."

Başkan Yanılmaz, açılış kurdelesi kesiminin ardından ELBÜS’te direksiyon başına geçerek, otobüslerin Elazığ’a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

.