Yerelde İttifak Yok

Yerel seçimler öncesinde AK Parti ve MHP'de hazırlıklar başladı. Büyükşehirleri geri almak için ortak aday çıkarma ihtimali yüksek olan Cumhur İttifakı, Elazığ'da bu formülü uygulamayacak. Elazığ'da Ak Parti ve MHP kendi adaylarını çıkararak seçimleri kazanmak için mücadele verecek.

Yerelde İttifak Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimler öncesinde AK Parti ve MHP’de hazırlıkların başladığı öğrenildi. 31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’nda CHP’nin elinde olan 11 büyükşehir belediye başkanlığı için yeniden ittifak yapacağına ‘kesin’ gözüyle bakıldığı öğrenildi. 

İTTİFAKLAR DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhur İttifakı’nın, 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere, CHP’li 11 büyükşehrin belediye başkanlığı için 2019 yılında olduğu gibi yeniden “ittifak kapsamında girmesinin kesin gözüyle bakıldığı” belirtiliyor.

Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti’nin bu kez 2019 seçimlerinin aksine yerel seçimlerde büyükşehirlerde seçime kendi adaylarıyla gireceği konuşulurken CHP listelerinden parlamentoya giren ve farklı bir isim altında parlamentoda grup kurmaya çalışan ancak bunda da başarılı olamayan  DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin bazı il ve ilçelerde ortak hareket edebileceği  kaydediliyor. 

CUMHUR İTTİFAKI ORTAK HAREKET EDECEK 

Yeşil Sol Parti’nin de yerel seçimlere kendi adayıyla katılması durumunda “Cumhur İttifakı’nın bu kez 2019’da kaybettiği Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi büyükşehirleri yeniden kazanacağına” kesin gözüyle bakılırken Cumhur İttifakı’nın da yerel seçimlerde tüm bileşenleri ile ortak hareket edeceği ifade ediliyor.

ANKARA MHP, İSTANBUL AK PARTİ 

Bu kapsamda AK Parti’nin, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına MHP seçmeninin de benimseyeceği “milliyetçi” bir ismi aday göstereceği ileri sürülürken İstanbul’da ise AK Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nun karşısına “çok daha güçlü bir adayla çıkacağı” kaydediliyor. 

MHP’nin, 2019 yerel seçimlerde olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir’de “AK Parti’nin adayını destekleyeceği”, AK Parti’nin de yine 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarında MHP’nin belirleyeceği adaylara destek vereceği konuşuluyor.

ERDOĞAN KARARLI

İstanbul’un CHP’li İmamoğlu ile “fetret dönemi” ne girdiğini  ve belediyeyi yeniden almak için çalışmalara başlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Ankara ve İstanbul’u yeniden Cumhur İttifakı bünyesine katmakta kararlı olduğunu belirtirken “Seçim öncesinde bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. İstanbul ve Ankara için bu kez işi şansa bırakmayacağız. Başta Ankara, İstanbul olmak üzere bu illerin yeniden Cumhur İttifakı’nca yönetilmesi konusunda büyük bir kararlılık var. Özellikle büyükşehirler için o ilin önde gelen isimlerini belirleyeceğiz. Bu isimler kamuoyunun da yakından tanıdığı isimler olabilir” görüşünü dile getiriyor.

ELAZIĞ’DA NE OLACAK?

Büyükşehirler de Cumhur ittifakı stratejilerini belirlerken Elazığ için ufukta herhangi bir ittifak görülmüyor. Genel seçimler de önemli bir başarı göstererek bir milletvekili kazanan MHP, Elazığ Belediyesi ve ilçe belediyelerini kazanmak için de hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Seçimlere kendi adayı ile girecek olan Ak Parti’de adaylar da kendi siyasi çalışmalarını yapmaya başladılar. Şimdilik dar kadro ile istişarelerde bulunup parti genel merkezinde görüşmelerde bulunan adayların, Eylül ayında gerçekleştirilecek Ak Parti Büyük Kongresinden sonra yeniden şekillenecek parti üst yönetimi belli olduktan sonra çalışmalarını hızlandırmaları bekleniyor.

SÜRPRİZ OLUR MU?

Deprem ve pandemiye rağmen belediyecilik alanında önemli hizmetleri hayata geçiren ve yeniden aday olacak olan Başkan Şahin Şerifoğulları’nın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken bazı siyasi kaynaklar sürprizlerin yaşanabileceğini ifade ediyorlar. Elazığ’da yine yerel seçimlerde  Ak Parti ve MHP’nin  ayrı adayları ile seçime girmesi beklenirken, Genel seçimler de oldukça başarılı bir şekilde yürütülen ittifak çalışmalarının da yine yerel seçimler de süreceği ifade ediliyor.