Yerel Maraton Başladı

Ak Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için harekete geçti. Başta CHP'nin Ak Parti ve MHP'den aldığı 11 büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerin kazanılması için seçmenlere yönelik özel çalışmalar yapılacak, aday belirleme konusunda Cumhur İttifakı üyesi partilerin de görüşleri alınarak üzerinde titizlikle çalışılacak.

Yerel Maraton Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/14 ve 28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkan Cumhur İttifakı, bu zaferi yerel seçimlerle daha da pekiştirmek ve taçlandırmak amacıyla çalışmalara başladı.

Ak Parti Genel Merkezinde, bu amaçla 2019 ve 2023 seçimlerinin sonuçları masaya yatırılıyor. Bu kapsamda her iki seçimin detaylı analizi yapılacak. AK Parti, 14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde oylarının düştüğü illerde seçmene özel anket çalışmaları yapacak.

ERDOĞAN: “İSTANBUL FETRET DÖNEMİNE GİRDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yaptığı konuşmasında sırada yerel seçimlerin olduğunu ve bu seçimi kazanmak için çalışmalara başladıklarını ifade etmişti.

Cuma günü İstanbul’da Vaniköy Cami açılışında yerel seçimlere ve özellikle İstanbul seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun şehre hiçbir hizmet vermediğini,  “İstanbul son dönemde fetret dönemine girdi” diyerek ilan etmiş ve İstanbul’un yeniden hizmetle buluşması için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimleri işaret etmişti.

ÖZEL ÇALIŞMA YAPILACAK

Bu amaçla 2019 seçimlerinde Millet İttifakı'nın aldığı 11 büyükşehir için özel çalışma yapılacak. CHP'nin yönetimindeki 11 büyükşehrin 5 yıllık performansı detaylı olarak incelenecek. 2019'da vaat edilen projelerin gerçekleşme oranlarına bakılacak.

KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞÜLECEK

Oy tercihini başka partiye yapan seçmen için kadın ve gençlik kolları tam kadro çalışacak. AK Parti belediyeleriyle birlikte koordinasyon içinde çalışılacak. Sandık bazlı çalışmalar kapsamında oy kaybının yaşandığı bölgelerde kanaat önderleriyle görüşmeler yapılacak.

REHAVET UYARISI YAPILACAK

Hazırlanan analizler kapsamında partinin oylarının arttığı ve azaldığı il ve ilçeler tek tek belirlenecek. Oy kaybı ve artışının nedenleri araştırılacak. Varsa sorunların çözümü noktasında koordinasyon çalışması yapılacak. Oy artışı yaşanan il ve ilçelerde rehavet uyarısı olacak. Rehavete kapılmamak için özveri ile çalışılacak.

CUMHUR İTTFAKI İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEK

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde özellikle kritik olan il ve ilçelerde Cumhur İttifakının işbirliği devam edecek. O il ve ilçede partilerin önceki seçimlerde aldıkları oy ve yapılan anketlerdeki oylarına bakılarak ortak aday çıkartılabileceği gibi ittifaka üye partiler önceliği daha güçlü partiye verip kendileri aday çıkarmayacaklar.

MERSİN VE ADANA MHP’YE VERİLECEK

Bu kapsamda geçmişte büyükşehir Belediye Başkanlıklarını  kazanan MHP’ye destek için Adana ve Mersin’de Ak Parti’nin aday çıkarmayıp MHP adayını desteklemesi bekleniyor. 

Buna karşın başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyükşehir ve ilde ise MHP’nin aday çıkarmayıp Ak Parti adayını desteklemesi bekleniyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ YERELDE DE İDDİALI

24 Mayıs seçimlerinde yüzde 3’e yakın bir oy alarak beş milletvekili kazanan, görüş ve duruşuyla halkın takdirini kazanan Yeniden Refah Partisi; “Milli Görüş meclise” sloganını gerçekleştirdikten sonra 94 ruhunun yeniden ihyası için yerel seçimlere de iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Büyük şehirlerde Cumhur İttifakının adaylarını destekleyecek olan Yeniden Refah Partisi, Anadolu’da birkaç il ile İstanbul’da birkaç ilçedeki adaylarının ittifak adayı olarak göstereceği ve seçilmesi  yönünde ortak hareket edileceği ifade ediliyor.