Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elazığ'da

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın talimatıyla Genel Başkan Yardımcıları ve MKYK Üyeleri afet bölgelerinde görevlendirildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda ilimize gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla, Elazığ’da kurulan bölge deposunda incelemeler yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Genel Başkan Yardımcısı Aşıla: "Şu anda çok üzüntülüyüz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olayla karşı karşıyayız. Öyle tahmin ediyorum ki deprem tarihinde 9 saat içinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde peş peşe gelen bir deprem görülmemiştir. Öncelikle bütün ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölenlere Cenabı Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Hayatta kalan kardeşlerimizin de bir an evvel sağlığına kavuşmalarını ve normal hayata dönmelerini istiyoruz ve dua ediyoruz. Şunu görüyoruz ki Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımız seferberlik ilan etmiş vaziyette. Depremzede kardeşlerimize yardım etmek için büyük bir seferberlik başlattık. Bütün ülke ayakta. Elinde avucunda ne varsa gücü neye yetiyorsa maddi manevi ihtiyaç olan ne varsa bugün herkes bunu tedarik etmekle meşgul.

YRP TEŞKİLATLARI SAHADA

Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi olarak depremin olduğu ilk andan itibaren genel merkezimizde bir kriz masası oluşturduk ve 81 ildeki kriz masalarıyla koordineli bir şekilde depremzedelere yardım göndermek için bütün teşkilat birimlerimizin sahada olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede yine genel başkan yardımcılarımızla hepimiz sahadayız. Bana da Elazığ’a gelmek nasip oldu. Şükürler olsun ki Elazığ’da büyük can kaybı yok. 2020 yılında meydana gelen depremden sonra kontrollü bir şekilde hasar alan binaların yıkılması Elazığ’da hasar az olmasını sağladı. Bundan dolayı da Elazığ adına sevinçliyiz. Burada genel merkezimiz tarafından belirlenen merkez toplama üstlerinden birindeyiz. Elazığ, Kayseri, Mersin gibi yakın bölgelerde toplama merkezleri oluşturduk. Buralardan ihtiyacı olan illerimize toplanan yardımları bizatihi ulaştırıyoruz. MKYK Üyemiz Sayın Mehmet Gül ve İl Başkanımız Sayın Ömer Ateş ile birlikte koordinasyonu sağlıyoruz. Cenabı Allah ülkemize böyle acılar yaşatmasın. Bir an evvel yaraların sarılması için de devlet millet olarak üstesinden geleceğiz.

"AMERİKAN ASKERİNE İHTİYACIMIZ YOK"

on olarak şunu belirtmek isterim; şu anda bir Amerikan Uçak gemisinin yardıma geldiğini duyuyoruz ve bunun doğru olmadığına inanıyoruz. Düzgün organizasyon yapılırsa bu millet bu problemleri kendisi çözer. Bizim Amerikan Askerine ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.